Tatra 815 4X4

Vozidlá na iných typoch podvozkov alebo domáca výroba

Re: Tatra 815 4X4

Poslaťod JanoS » Štv 06. Sep 2012 20:14:34

Pokiaľ viem tak na Slovensku Nivu nema nikto. Na susedskom fóre sú myslím dva pokusy o Nivu. Schválne píšem pokusy, pretože pri všetkej úcte ku konštruktérom na mňa až tak scale nepôsobia (hlavne podvozkom). Ja som bol v štádiu zháňania pohkladov a v hlave mám aj hrubú predstavu ako ju postaviť no keďže nemám čas dokončiť ani Jimny a v hlave plno ďalších nápadov, veľa roboty a na krku hroziacu hypotéku, tak sa do toho tak skoro nepustím. S velkosťou Nivy bude problém a ak chceš zachovať scale vzhľad (a 1:10), tak sa s tým treba vyhrať. Ak sa pre ňu rozhodneš, rozhodne (ja) by som šiel cestou originál konceptu samonosnej karosérie. Mne sa na Jimny osvedčili (veľkosťou) 1.55 Dirt Grabery od RC 4WD. Keď som rozmeriaval Ladu, tak vyšla len o niečo väčšia ako terajšie Jimny, čo znamená problémy so zháňaním náprav, ukotvením motora, umiestnenia batérii, elektroniky a doplnkov. Samozrejme ak nechceš robiť interiér tak sa to dá umiestniť, ale potom bacha na ťažisko... V každom prípade držím palce.
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod LuckyNO1 » Štv 14. Feb 2013 23:54:09

Takže Tatru som rozobral do skrutky,nakoľko na Nivu vôbec nemám čas.Aj tatre sa venujem len minimálne.Brúsil som rám a striekol ho čiernou matnou farbou.Spodok kabíny zatiaľ prechádza prestavbou na verziu S2 čím by sa mala zlepšiť prejazdnosť zákrutami a prejazd väčších prekážok.Postupne pribudnu aj fotky.
LuckyNO1

Poslaťod LuckyNO1 » Ned 26. Máj 2013 11:40:41

Takže čiastočne prerobený podvozok už čaká len na hnacú hriadeľ prednej nápravy.Kabína je takmer hotová.4aká ma to všetko vytmeliť a nalakovať.Pribudnú svetlá a to všetko dúfam do PMD stihnem!!! Strašne ma mrzí veľkosť kolies a diferencialy, ktoré sa pri poriadnej zaťaži akokeby roztiahli a začnínajú preskakovať.Ešte neviem čo s tým urobím.Ak by niekto mal kolesa na predaj 2,2 taq poprosím kontaktujte ma!!!!

http://luckyno.rajce.idnes.cz/Tatra_v_novom_sate/
LuckyNO1

Poslaťod LuckyNO1 » Ned 09. Mar 2014 0:24:56

Potrebujem poradit chalani.Aj skratena Tatra ma problem zo zakrutami a je jasne ze je to spôsobené "zvareným" difikom.Tatra sa teraz sice vyhrabe takmer s kazdeho terenu ale zakruty su problem.Technicky je to pochopitelne.Auto s pevnymi difikmi nemoze riadne zatocit.Ale to som tu rozoberal a niekto mi napisal ze takto to mate urobene aj vy.Opytam sa zase.Ako mate vyriesene diferencialy?Ja mam sice home made diff ale ak bude treba tak radsej nieco splasim.Dakuje za odpovede a rady
LuckyNO1

Poslaťod petos » Ned 09. Mar 2014 17:52:06

Ja mam diferaky napevno v kazdom aute. Zatacanie vyriesene CVDckami, ale mam dlhe auto, takze aj tak zatacam ako slon :lol: Zase podla toho sa pozna sofer, ked si vie poradit aj s problemovou potvorou.

Problem -zakruty:
1.ak sa da zvacsi uhol zatacania.(cvd kardany napr-strejda google poradi)
2.pre ultra maly polomer zatacania sprav zatacaciu napravu aj vzadu
3.skrat razvor
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod LuckyNO1 » Ned 09. Mar 2014 22:28:03

petos píše:Ja mam diferaky napevno v kazdom aute. Zatacanie vyriesene CVDckami, ale mam dlhe auto, takze aj tak zatacam ako slon :lol: Zase podla toho sa pozna sofer, ked si vie poradit aj s problemovou potvorou.

Problem -zakruty:
1.ak sa da zvacsi uhol zatacania.(cvd kardany napr-strejda google poradi)
2.pre ultra maly polomer zatacania sprav zatacaciu napravu aj vzadu
3.skrat razvor

Razvor je skrateny ;-) a robil som to hlavne koli tomu aby sa mi lepsie zatacalo. Dnes som vybehol von a trocha potestoval.Tatra poslucha.Konecne som sa dnes naozaj povozil.Nestalo sa takmer nic, len som odlamal tie nove predne zakoncenia blatnikov :D a na zaver mi prdlo riadenie.Odlamala sa packa serva.Inak veelka spokojnost.To s tym zatacanim sa vonku sprava uplne inak.Skusal som to doma na podlahe a tu to moc nezatacalo.Vonku to bolo fajn takze to tak asi ostane.Uz len 2,2 pneu a budem sa tesit na poriadnu expediciu.Dufam ze sa stretneme niekde.
LuckyNO1

Poslaťod cracatith » Ned 09. Mar 2014 22:43:41

máme hallo ale len 4 ks,viac nedám,aj ja potrebujem :lol:
CARISMA RANGE ROVER CAMEL TROPHY SLOVAKIA
CC02 LAND ROVER D90 CAMEL TROPHY SLOVAKIA
MST CMX LADA NIVA TRIAL SLOVAKIA TEAM
PRAGA V3S Plachta s rukou a poľná kuchyňa
cracatith

Poslaťod LuckyNO1 » Ned 09. Mar 2014 23:09:39

cracatith píše:máme hallo ale len 4 ks,viac nedám,aj ja potrebujem :lol:
4 stacia :D .. neplanujem prerabku.Hlavne zmeraj ten stred ;-)
LuckyNO1

Poslaťod marcel » Pon 10. Mar 2014 7:26:40

ta odtrhnuta páčka serva je zrejme nasledok vahy a zatazenia na servo -takže s tym zrejme rataj do buducnosti a zrejme to bude terba prerobiť na vahu auta . zosilnit servo a nahon na napravu.moj nazor . Hm ?
najblizsie Tisovec a celoSK expe Blatnicka dolina - sa vidime ?
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod LuckyNO1 » Pon 10. Mar 2014 8:01:56

marcel píše:ta odtrhnuta páčka serva je zrejme nasledok vahy a zatazenia na servo -takže s tym zrejme rataj do buducnosti a zrejme to bude terba prerobiť na vahu auta . zosilnit servo a nahon na napravu.moj nazor . Hm ?
najblizsie Tisovec a celoSK expe Blatnicka dolina - sa vidime ?
privital by som vychodnejsie lokality ale ako vikendovy vylet by sa to mohlo dat.Zatial neslubujem.
LuckyNO1

PredchádzajúciĎalší

Späť na Made by ...

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť