Jeep Wrangler Rubicon - poradna

Všetko čo neviete kam dať

Re: Jeep Wrangler Rubicon - poradna

Poslaťod djmayo » Uto 26. Feb 2013 20:29:06

Nazdar chlapi,
dakujem za rady s vodotesnostou, hodne ste mi poradili, takisto vedla vo vlakne je vela uzitocneho spomenute. Zatial netesnim, skolila ma chripka, uz 2.tyzden som "mimo prevadzky", rozbehnem to az sa z toho vylizem...

By the way, vratim sa k otazke diff-lock / diff-open... Urcite si pamatate...
Vyuzitie podvozoku Axial SCX10 podla mojho skromneho nazoru zdaleka nekonci v terene v horach a pevnych clenitych povrchoch, ale velmi dobre sa s nim podla mna bude jazdit aj na inych povrchoch. Urcite so mnou vsetci suhlasite,ze uz v tovarenskom prevedeni SCX-10 = bez uprav, ma tento podvozok vynikajuce vlastnosti blizke realnym standardnym terennym podvozkom. (Neda mi nespomenut moje skusenosti s jazdenim na skutocnom terennom prevedeni Nissan Patrol GR, ktory som mal tu cest "prevetravat" v terene na roznych povrchoch. A prave tu volba diff-lock/open + 2wd/4wd + vhodne obutie = boli elementarnou otazkou. )

Kedze sa chcem trochu povenovat tejto problematike, budem na mojom SCX-10 otvarat diferaky a robit "vyskum" ako vyriesit otvaranie/zatvaranie zvonku. Tejto problematike sa vsak na forach venujeme troska primalo... Chalanom, co s tym experimentovali som pisal, no zatial sa mi neozvali, tak cakam, ci sa vyjadria.../rotruck, maverick53, jerry-mouse/. Momentalne robim mensie testy tykajuce sa zatacania/priechodnosti podvozku s diff-lock a az mi pridu z RC4x4.sk diely potrebne na diff-open, budem testovat dalej. Skusim nieco zdokumentovat aj kamerou a po spracovani to tu potom odprezentujem.

Ak mate napady, rady, skusenosti podelte sa.

Este raz vdaka za rady

djmayo
Obrázok užívateľa
djmayo

Poslaťod jeep » Štv 28. Feb 2013 18:53:03

neviete ci mi bude stacit servo axial na tento podvozok http://www.rcmodelex.cz/rcmodelex/eshop/14-1-Auta-Cars/0/5/460-Mex-Jeep-JK-2-2-BIG-Offroad :rtfm:
a de kupim axial servo :?:
AXIAL SCX10 Trial Honcho
Maverick Scout Jeep Cherokee
Team RcExpedition

Obrázok
Obrázok užívateľa
jeep

Poslaťod ZCPa3k » Štv 28. Feb 2013 20:07:03

Do modelov sa dávajú väčšinou servá veľkosti standard potom už len si vyberieš to najvhodnejšie analog alebo digital, prevody(plast,karbon,kov), silu(3,5,9,12KG), rýchle alebo pomalšie reakcie.
Obrázok
http://zcpa3k.rajce.idnes.cz/
Prototyp - Dodge RAM 1500
Sakura D3 CS - BMW e30
Obrázok užívateľa
ZCPa3k

Poslaťod petos » Štv 28. Feb 2013 21:00:41

jeep píše:neviete ci mi bude stacit servo axial na tento podvozok http://www.rcmodelex.cz/rcmodelex/eshop/14-1-Auta-Cars/0/5/460-Mex-Jeep-JK-2-2-BIG-Offroad :rtfm:

Podívejte se, já vám to řeknu naprosto přesně, soudruzi: takovej mex jeep JK ma vahu okolo 4-5kg a axial servo na to stacit nebude.
:lol: Tam to chce ASPON 16kg/tah na 4.8V.podvozok je cely zo zeleza.
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod jeep » Štv 28. Feb 2013 21:20:25

AXIAL SCX10 Trial Honcho
Team RcExpedition

Obrázok
Obrázok užívateľa
jeep

Poslaťod Mato-ba » Pia 01. Mar 2013 8:19:05

petos píše:
jeep píše:neviete ci mi bude stacit servo axial na tento podvozok http://www.rcmodelex.cz/rcmodelex/eshop/14-1-Auta-Cars/0/5/460-Mex-Jeep-JK-2-2-BIG-Offroad :rtfm:

Podívejte se, já vám to řeknu naprosto přesně, soudruzi: takovej mex jeep JK ma vahu okolo 4-5kg a axial servo na to stacit nebude.
:lol: Tam to chce ASPON 16kg/tah na 4.8V.podvozok je cely zo zeleza.

presne tak, moj mex jeep JK ma 6kg. (po odlahceni). servo mam 16kg, a je to tak akurat ... ;)
Obrázok užívateľa
Mato-ba

Poslaťod ZCPa3k » Pia 01. Mar 2013 8:43:45

jeep to servo co si tam dal je male a slabé micro veľkosť a ťah iba 16G musíš hľadať servo veľkosti standard a tak tých 16KG
Obrázok
http://zcpa3k.rajce.idnes.cz/
Prototyp - Dodge RAM 1500
Sakura D3 CS - BMW e30
Obrázok užívateľa
ZCPa3k

Poslaťod petos » Pia 01. Mar 2013 9:51:18

@Jeep. na mikroserva zabudni.Zabudni na akekolvek servo mensie ako standard a lahsie ako 40g.
Ja mam v jeepe toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9039
Zatial bolo jedine,ktore mi spolahlivo ovladalo zatacanie v akejkolvek situlacii.A to mam auto len medzi 4-5kg.
Spolahlivo znamena,ze dokazem zatocit kolesami az po mechanicke obmedzenie naprav.Co som mal dake 13-16kg serva,tak to bolo take "decentne" aby neurazilo.A akonahle prisiel blby teren,tak bez roztocenia kolies poriadne zatocit odmietalo.
K tomu si pripocitaj siroke gumy(5cm)bez vloziek-zdeformovane podla terenu-maximalny grip ako na crawlery.
Keby to 16kg varianta videla a mohla prehovorit tak by to asi znelo ako-tak to mne pos*r,do toho nejdu :down:

:lol:
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod djmayo » Pia 01. Mar 2013 10:06:16

petos píše:@
Keby to 16kg varianta videla a mohla prehovorit tak by to asi znelo ako-tak to mne pos*r,do toho nejdu :down:

:lol:

:D :D :D Pekne si to nalozil tomu 16kg servu Petos !!! :D :D :D
Obrázok užívateľa
djmayo

Poslaťod jeep » Pia 01. Mar 2013 11:02:21

Dávam prednosť svojmu podvozku :yahoo: devplesk :twisted:
a neviete de kupim takeho lacnejsieho jeepa aj s podvozkom
AXIAL SCX10 Trial Honcho
Team RcExpedition

Obrázok
Obrázok užívateľa
jeep

PredchádzajúciĎalší

Späť na Servis garage

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia