Majstrovstvá SK RC TRIAL - 5.kolo - 5.10.2019, Modrý Kameň

TRIAL Revúca

Re: Majstrovstvá SK RC TRIAL - 5.kolo - 5.10.2019, Modrý Kam

Poslaťod pera2008 » Uto 01. Okt 2019 9:32:27

Peter NZ píše:Peťo, stále si v omyle ohľadom rozmerov a stavebných predpisov.......

vyberiem ti z pravidiel len základné rozmery a stavebné obmedzenia.... ... najprv naše.... potom maďarské

kategória ABS....... street
šírka cez kolesá minimálne............................. SK -190mm........HU - 190mm
rázvor náprav minimálne................................SK - 240mm........HU - 242mm
priemer pneu..............................................SK - 120mm........HU - 105mm
koleso smie trčať mimo karosériu maximálne....... SK - 2/3 šírky...... HU - 5mm

úpravy karosérie, nárazníky
SK - karoséria môže byť zrezaná do šikma, zrezané skrátené nárazníky
HU - karoséria nesmie byť tvarovo upravovaná oproti realnemu autu, nárazník v plnej šírke musí kryť čelo auta, nie sú povolené karosérie truggy, zadné platá, trubkové zadky.... musí to byť realne sériové auto

kategória lexan.......ultimate
šírka cez kolesá minimálne............................. SK -190mm........HU - 210mm
rázvor náprav minimálne................................SK - 240mm........HU - ---mm
priemer pneu..............................................SK - 120mm........HU - 120mm
koleso smie trčať mimo karosériu maximálne....... SK - 2/3 šírky..... HU - karoséria musí dosahovať kolesá

takže kto si to pozrie... zistí, že naše stavebné pravidlá dávajú viac voľnosti smerom k lepšie jazdiacim autám.... smieme mať rovnaké alebo užšie autá, smieme mať kratšie autá, smieme mať väčšie alebo rovnaké kolesá, smieme mať užšie karosérie, kolesá nám smú viac trčať z karosérie.....
a že sa v maďarsku používajú drahšie autá.... v ABS/street sa používajú prevažne MST podvozky a karosérie z hračiek alebo často vlastné stavby, v lexanoch klasika axial a TRX..... takže prakticky to isté ako u nás....

takźe snáď som vyvrátil zažitú výhovorku, že v maďarsku majú užśie autá alebo drahšie autá.... lebo mst je tá najlacnejšia realne použiteľná stavebnica na trhu...

Vies, ze ta mam rad, ale si to nepochopil. jedno su pravidla, druhe je realny rozmer auta v porovnani s konkurenciou. Ako tono pisal, nemozes sutazit s Tamkou a MST v tej istej kategorii ako axial a spol bez toho, aby si to zuzil
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod Peter NZ » Uto 01. Okt 2019 10:50:53

ale ja som rozumel čo píšeš, len som chcel dať veci do férovej roviny, že stavebné pravidlá máme takmer rovnaké, respektíve u nás umožňujú mať ešte priechodnejšie autá....

A že kto si aké auto kúpi.... to je také, ako keby šiel niekto na preteky do vrchu autobusom a potom plakal, že je znevýhodnený, lebo má dlhé auto....

A otázka financií..... ano.. Tonko má pravdu..... keď si niekto kúpi TRX4 za 560 tak následne potrebuje vymeniť elektroniku za dalšiu stovku až dve (podľa toho ako nezmyselne zas kúpi) aby to vôbec fungovalo....
keby rozmýšlal alebo sa poradil tak si vie dať auto dokopy za polovicu..... MST za 3 stovky a k tomu elektronika a špičkové gumy spolu za 100-150 keď to uź preháňam...... popravde, ani jedno auto ma zatiaľ nevyślo viac ako 400 euro ak je použitý štandardný motor.... a jeeeep ma vyśiel na necelé 4 stovky aj so strieďákom..... takže asi toľko o tom ako veľa peňazí treba na funkčné konkurencieschopné auto....
defender 90
šasi-rc4wd / nápravy-tamiya / RC-FS-GT3C-8kanál
Land Rover defender D90.... https://www.dropbox.com/sh/g92em49gdyljz6n/AABeUME9f1uVhDlNXjQTYKQZa?dl=0
defender trochu inak... https://www.dropbox.com/sh/y9zzflnjfwhurlx/AAAEuVuzHnDs-oUHcx9G-smTa?dl=0
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod tony53 » Str 02. Okt 2019 11:15:16

Ahojte.

POZOR ZMENA !!!

Na základe informácie z Modrého Kameňa sa preteky na hrade Modrý Kameň nemôžu konať.
Došlo k poruche kanalizácie a priestor, kde sme mali byť je rozkopaný.
Po porade u nás sme sa rozhodli, že preteky nezrušíme, ale preložíme k nám do Revúcej.
Časy platia ako boli uvedené, strava bude.
Prosím všetkých prihlásených, aby napísali, či sa zúčastnia aj pretekov v Revúcej. Ďakujem.
1:10 X-RAY T2´007, Dodge Stratus
1:10 X-RAY T1R, Škoda 130RS
1:10 Axial SCX, Trail Honcho
Obrázok užívateľa
tony53

Poslaťod newPOPE » Štv 03. Okt 2019 9:06:00

Sice sutazne nejazdim a v zasade ako @tono pisal kazdy mate pravdu :). Pri poslednej stavbe som pouzil MST napravy akurat mam male pneu cca 83mm. Ked som tie napravy videl (oproti klasikam napr. yotaII-am) tak som sa pozastavil, ze ked niekto ide na MST napravach s povedzme s 110pneu (RC4WD zmesami) tak naozaj musi ist ako had nehovoriac o kratkom razvore :D.

Z pohladu nezucastneneho naberam dojmu, ze sa proste na pravidlach nedohodnete, nie tak aby mal niekto pripomienky ked to otoci na strechu z dovodu "ze je velky, maly, dlhy, sikmy cerveny modry...". Asi sa to uz stalo ale co tak sa insppirovat tretou stranou napr tutok. http://www.sorrca.com/rules.php kde ked som si to cital tak to chlapci beru naozaj vazne :D. Male priklady (tlmice -0pts, listy na jednej naprave -3pts, na obidvoch -7pts), (1 sedacka, 2sedacky, 4atd.), svetla, vyfuk, .... Za kazdu vec su body hore dole a to este auto nie je na trati => zacina modelarcina. Auto na trati zase nejake dalsie pravidla, zakazane typy pneu myslim ze rozmer v street tam bol 106 (bez externych uprav) pre class1. class2 120 atd.

Je ale vysoko pravdepodobne, ze by v kazdej kateg. boli 2 auta a ostatni volade v classX -> trx. Nie som v tomto celom autickareni dlho ale dost rychlo sa da zistit, ze SVK je mala krajina.
Obrázok užívateľa
newPOPE

Poslaťod Roman » Štv 03. Okt 2019 21:05:15

Ahojte chalani, Tiež si myslím že každý má kus pravdy, no chcem prispieť k debate o samotných autách a investovaní.
Môj jeep s tou prsnatkou ma stál možno menej než nejaký RTR axial, nehovoriac o TRX. Stačí trochu modelariny a ladenia a funguje to. Jazdím v kat. LEXAN, pritom hmotnosťou a ťažiskom som na úrovni ABS, asi aj kôli tomu guľometu a tým veľkým prsiam ;-)
No a mojim chlapcom sa celkom darí a pritom jazdia s tým najlacnejším čo sa dá u nás kúpiť, ecx barrage - ftx outback (cca 180€) samozrejme upgrade ako kolá, gumy a servo je nutnosť.
Je ale pravda že TRX-ka sa tešia veľkej obľube, no ich rozmery ich v triale značne znevýhodňujú.
Uf, tiež som sa nejak rozpísal.
Hawgh... :-)
Obrázok užívateľa
Roman

Poslaťod Peter NZ » Štv 03. Okt 2019 21:09:59

Pope, v podstate aj slovenské aj maďarské vychádzajú z tých pravidiel, len zjemnených a zmiernených na domáce pomery..... v rozmeroch to vidíš na mojej tabuľke....
pravidlá sa zaćali vyvíjať v zmysle toho, že sa robia autá 1:10... toto splňala zhruba tamyia a odtiaĺ sa aj pravidlá odpichli.... v pohode si tam aj na yotách nápravách.... dnes sú nápravy pre merítko 1:10 MST nápravy....axiál už bolo veľké auto.....
dnes je axial už len taký normálny priemer a došli s mamutmi TRX4 ktoré sú v merítku niekde okolo 1:7-1:8..... a plačú, že v pravidlách sú povolené tamyie a MST..... hmmm....
To, čo píśeš ďalej o bodovaní detailov.... ja by som bol za a šiel by som do toho... ale na slovensku by sme boli tak max 2-3... lebo na slovensku je nepredstaviteľným výkonom aj lekárnička alebo hever.... o interieroch, realistických detailoch, mierkových kolesách na scale pneumatikách sa dá len snívať.... ale tam až moje sny nesiahajú..... :-)
ale verím, že chlapci dajú dokopy pravidlá podĺa ktorých pôjdeme ďalej....Řevúčania a bystričania sú centrom slovenského trialu a tak je na nich postaviť jednoznačné pravidlá a my sa im podriadime......
snažil som sa tu pár rokov priviesť jednu kategóriu - ABS u nás - bližšie k pôvodnému zámeru "maketovosti" ... ale na toto asi budem musieť naďalej chodiť do maďarska.... a na Slovensku prijmem pravidlá ktoré spravia chlapci a k nemu prispôsobím auto.... a s úsmevom ideme ďalej :-)
defender 90
Land Rover defender D90.... https://www.dropbox.com/sh/g92em49gdyljz6n/AABeUME9f1uVhDlNXjQTYKQZa?dl=0
defender trochu inak... https://www.dropbox.com/sh/y9zzflnjfwhurlx/AAAEuVuzHnDs-oUHcx9G-smTa?dl=0
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod Peter NZ » Štv 03. Okt 2019 22:49:02

Roman.... poznám tvojho jeeepa.... veď kto by si nevšimol tú vodičku :-) ... a pači sa mi (a nielen vodička), lebo na ňom vidno kus modelárskej práce, srdce ktoré ťa viedlo nejakým smerom a v pohode si vedome spravil auto ktoré má znevýhodnenie v triale a napriek tomu si ho naučil jazdiť.... a ideš s usmevom lebo máś auto, ktoré ťa teší.....
toto bola aj moja cesta pri dodge-ovi.... nezmysel ako plechová ťažká karoséria s vysokým ťažiskom... ale som sa rozhodol, že ho naučím jazdi´t tak, ako som naučil jazdiť aj 6 kilového defendra....
a spomínaš Barrage... je to lacné autíčko ktoré s trochou starostlivosti dokáže veľa.... a ani po nutných úpravách nestojí ani polovicu traxasu.... a radosti spraví toľko isto... :-)
defender 90
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod tony53 » Sob 05. Okt 2019 19:18:13

V mene klubu ďakujem všetkým, ktorí v tomto upršanom počasí prišli a všetci odjazdili celé preteky.
Ja osobne hlavne ďakujem za to, že ste ma ráno ukecali, že ideme jazdiť - neveril som tomu, keď od rána pršalo. Ale neľutujem.
Za mňa - najlepší OFF-ROAD trial, aký som kedy videl. Dážď, mokré drevo a skaly, mazľavá hlina urobili svoje.
Tie prejazdy modelov boli nádherné. Ja som nefotil, ale hodne sa fotilo aj natáčalo. Verím, že zverejnené zábery potvrdia moje slová.
Ešte raz ďakujem.
Zajtra doplním výsledky.
Obrázok užívateľa
tony53

Poslaťod Peter NZ » Pon 07. Okt 2019 11:43:27

a to ja sa zas chcem poďakovať tebe Tonko.... že si sa dal ukecať.... :-D
začali sme síce neskôr ale trate sa nakoniec postavili spoločnými silami a pustili sme sa do preteku.... priznám... také fajnové vypracované bahno najprv len v jame... ale neskôr na každej trati - a najlepśie na tej pri plote.... bolo to geniálne... na kolesách tak pol kila dodatočnej záťaže, vyrovnané podmienky ohľadom dezénu pneu - lebo každý mal len leštené bahno... bočné sklzy a humorné výjazdy.... mne sa veľmi páčilo.... a źe som domov šiel nakoniec naboso lebo obe topánky aj ponoźky som mal totál premočené.... kto by na to dbal...eśte že som mal aspoń náhradné gate..... :-D :-D

za mňa super akcia ešte raz vďaka organizátorom aj súťažiacim..... :-D
defender 90
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod tony53 » Uto 08. Okt 2019 20:57:46

Tu sú výsledky, aj celkové poradie po piatich pretekoch.
Po námietkach sú započítané výsledky žiakov aj keď boli len dvaja (týka sa aj trialu v Telgárte).
trial výsledky.jpg
TRIAL MSR 2019 po 5. pretekoch.jpg
Obrázok užívateľa
tony53

PredchádzajúciĎalší

Späť na TRIAL Revúca

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia