Jeep Wrangler TJ by Marco21

Vozidlá na iných typoch podvozkov alebo domáca výroba

Jeep Wrangler TJ by Marco21

Poslaťod Marco21 » Sob 21. Dec 2013 23:00:35

Čaute všetci
Tak nadišla tá pravá chvíľa predstaviť Vám moje RC :)
Jedná sa o Maverick Scout, po ktorom ostali origo len nápravy :D
Postup prác:
Najprv karoséria. Všetky karosérie čo som pozeral na SCX10 sa mi zdali pridrahé, tak som chodil takmer do každého hračkárstva, či tam nejakú nenájdem. Na dovolenke pri Čadci som našiel Wranglera TJ, nie tak často vyskytujúceho sa na RC podvozkoch. Táto hračka ma vyšla na 10€ (bola na zotrvačník :D )
Obrázok

Potom mi prišli kolesá. Flat iron 1.9 spolu s origo Axial beadlock diskami. Nasledovalo nalepenie závažia (75g na koleso).
Obrázok
A keďže sa mi nepáčili vonkajšie beadlock ,,ringy,, (tie široké) a do vnútornej strany som ich nemohol dať, lebo by tam boli dosť natesno, tak som si dal vyrezať na sústruhu 3mm hrubé ringy z novodurového vodovodného potrubia.
Obrázok

Ďalej prišlo na radu výroba šasi. Ide o kópiu šasi TCS X-Trail vyrobeného z 3mm duralu, upravené pre kratší rázvor (265 mm).
Obrázok

Neskôr som vyrobil držiak na baterku, spodný držiak prevodovky a nasledoval prvý test:
Obrázok

Bolo aj testovanie podvozku vonku a bol som nadmieru spokojný :)
Po dlhšej dobe som zošúchal pôvodnú farbu na karosérii a neskôr po dlhom vyberaní som kúpil aj spreje
Obrázok Obrázok

tu je zvyšok foto: http://marco21.rajce.idnes.cz/Jeep_Wrangler_TJ/
Naposledy upravil Marco21 dňa Pia 21. Feb 2014 19:43:20, celkovo upravené 3
»Jeep Wrangler TJ based on Maverick scout
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Re: Jeep Wrangler TJ by Marco21

Poslaťod Peter509 » Sob 21. Dec 2013 23:04:28

Skvelá práca. tlesk :up:
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod cerno » Sob 21. Dec 2013 23:54:16

krasa si modelar ako ma byt :up:
Obrázok užívateľa
cerno

Poslaťod Marco21 » Ned 22. Dec 2013 11:45:04

Ešte som zabudol na prácu posledných 2 dní:
Krabička na elektroniku. Pod karosériou mám veľmi málo miesta kde dať veci ako baterku a elektroniku (najviac miesta je vpredu pod kapotou :lol: ). Preto som sa rozhodol spraviť si krabičku na mieru z 2mm PSH:
Obrázok

Ďalej prišli na radu svetlá. Vložiť som predné paraboly svetiel + som si spravil jednoduché zapojenie svetiel:
Obrázok Obrázok

Ostatné foto :arrow: http://marco21.rajce.idnes.cz/Jeep_Wrangler_TJ/
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Poslaťod marcel » Ned 22. Dec 2013 11:59:22

Krásota śikovnosť a pedancia.ukáźka ako sa da z " lacneho " scauta auta spravit pekny expedičak.. ??? myslím že aj na interiéry sa eśte dostatočne vyzabávaś... tlesk

a možno eśte niečo na inśpiráciu a jdeninećnosť pre tvoj model sa to hodí : http://www.youtube.com/watch?v=Ed65_akJ ... detailpage
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod sosky » Pon 23. Dec 2013 18:58:38

Tu krabičku si robil ako vodotesnú ? Len aby sa tam nedostala voda.
Obrázok užívateľa
sosky

Poslaťod Marco21 » Pon 23. Dec 2013 23:44:25

Tak teda dík za chválu - to vždy poteší ;)

A ku krabičke - na vrch som použil červený silikónový tesniaci tmel, čo sa používa aj na prevodovky:
http://www.eoleje.cz/media/catalog/prod ... t_80ml.jpg
Na káble, ktoré idú na baterku a na motor som vyvŕtal o kus menší priemer ako kábel, takže tam je to natesno a ten konektor som zalial z bokov tavnou pištoľou a po vložení som ešte prelial okraje lepidlom.
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Poslaťod Marco21 » Pia 21. Feb 2014 19:42:23

Tak po dlhšom čase opäť pomaly pokračujú práce na Jeepe. Kedže času cez týždeň je málo, tak som aspoň trochu využil tieto prázdniny :)
Začnem asi takou drobnosťou a to sedačkou pre vodiča. Tá pôvodná nebola dobrá, tak som sa pokúsil si vyrobiť vlastnú.
Ďalej som spravil umiestnenie vypínačov v interiéri. Jeden je hlavný na zap/vyp auta, druhý je na svetlá.
Prístrojovka a zadné sedačky išli do čiernej matnej farby, tak isto aj disky a tiež aj celé šasi.
A potom už len také drobnosti ako kábel, ktorý je na vypínače v interiéry a ide z krabičky s elektronikou popri šasi a motore,
príprava na uchytenie karosérie, ktorá bude na vyklápanie, a to je hádam asi všetko :lol:
A v blízkej dobe ma čaká striekanie karosérie, dorobenie uchytenia karosérie a konečne už budem pojazdný ;)
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Poslaťod hollyml » Pia 21. Feb 2014 20:42:54

mas to pekne.
Obrázok užívateľa
hollyml

Poslaťod Marco21 » Sob 01. Mar 2014 14:11:16

Tento týždeň cez voľný čas sa opäť pracovalo na aute. Zložil som kolesá s novými pneumatikami a to 1.9 Mud Thrashers, vyrobil som doplnky pre karosériu a to pánty dverí, kľučky a víko nádrže, ďalej som spravil uchytenie karosérie. Pôvodný plán vyklápania karosérie sa nedal použiť, lebo mi chytala predná maska o krabičku s elektronikou, tak som karosériu prichytil pomocou magnetov. Momentálne vypadá takto (ešte bez farby).
Dnes teda začala 1. fáza testovania a to bočný náklon a stúpanie. Bočný náklon je cca 41° a stúpanie 50°, čo na auto s rázvorom 260mm nie je zlé :lol:
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Ďalší

Späť na Made by ...

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia