TRIAL Revúca Pokec

TRIAL Revúca

Re: TRIAL Revúca

Poslaťod cerno » Uto 26. Jan 2016 19:39:13

Za popradsku vypravu sa ospravedlnujeme velmi neradi sme sa nezucastnily ale vsetci sme maly vela povynnosti a do toho terminu nam prisla jedna naozaj velka akcia xnegrovi sa narodila dcerenka tak ako spravny kolektyv sme to patricne oslavili ale dalsich akcii sa radi zucastnime
Obrázok užívateľa
cerno

Re: TRIAL Revúca

Poslaťod hollyml » Str 27. Jan 2016 20:21:58

xnegerovi gratulujem, ale vôbec som si nevšimol, ze bol v tom.
Obrázok užívateľa
hollyml

Re: TRIAL Revúca Pokec

Poslaťod Peter509 » Ned 08. Jan 2017 12:57:41

Tonko, máš aj nejaké celkové vyhodnotenie za rok 2016? Mohol by si ho pridať, ak je.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod tony53 » Uto 17. Jan 2017 15:24:01

Už to bolo zverejňované, ale dám to aj tu:
http://tony53.rajce.idnes.cz/2016.10.08 ... tekoch.jpg
1:10 X-RAY T2´007, Dodge Stratus
1:10 X-RAY T1R, Škoda 130RS
1:10 Axial SCX, Trail Honcho
Obrázok užívateľa
tony53

Poslaťod marcel » Str 18. Jan 2017 8:17:33

... ked som zaradený do lexaniek tak si asi daku budem musiet poskladat aby som sa mohol zucastnovat ... :lol: :lol: :lol:
Tonkovci kalendar mam vidime sa ..ale s ABS :P
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod palopolo » Ned 05. Mar 2017 1:40:05

Ja mam jeden navrh ohadne hodnotenia trialu.

Byvaju tak hodnotene rozne pohare, a vlastne dava to priestor aj daky pretek chtiac/nechtiac vynechat a stale udrzat konkurencieschopnost a napinavost trialoveho poharu.
Kedze ide byt 7 pretekov, predpokladajme, ze malokomu sa da vzdy vsetko odpretekat, takze by sa hodnotilo do celkoveho poradia nie vsetkych 7 pretekov, ale len 6 alebo 5 najlepsich odjazdenych. Tym padom by nebol lepsie umiestneny clovek co sa zucastni vsetkych pretekov, ale kludne clovek, co nemohol. Zvyslio by to motivaciu, bojovnost i dodalo trochu priestoru na ""nechceny element".

Myslim, ze vela ludi to demotivovalo, ked sa im uz proste neoplatilo bojovat.
palopolo

Poslaťod pera2008 » Pon 06. Mar 2017 10:15:49

Ja mam taky navrh, aby sme sa konecne stretli na konci roku, zozbierali navrhy, dali hlasovanie a bolo by. Takto tu po kuskoch nieco navrhujeme a takmer nik sa k tomu nevyjadri alebo sa nedohodneme. mame pravidla, co dali dokopy Tono a spol a to je vsetko. Tiez bol navrh na nejake povinne doplnky od Tona.
Pre mna zamna nech sa spravi hlasovanie s navrhmi, to sa vyhodnoti a schvali. Popripade aj cez tuto stranku, urcite sa to da nakodovat
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod hollyml » Štv 09. Mar 2017 21:47:10

To co pise palopolo sa celkom paci.

Co sa tyka stretnutie a diskusie, atd...
Tieto pokusy tu uz boli a boli neuspesne. Ked sme s tym chceli zacat my (RCexpedition) tak okrem Tona nebol vseobecny zaujem, ale velmi vela roznorodych nazorov bez dalsej myslienky a tak sme trial dalej nerozvijali.
Ak by sa malo hovorit o pravidlach tak len v kruhu niekolkych ludi ktory maju do toho co poveda a rozhodnut. Akonahle sa vytvori vseobecna diskusia, tak sa nic nevyriesi a opat tu bude len vela a vela roznych nazorov.

Tono a revucania sa vybrali touto cestou a som rad, ze ich snahu mozeme podporit svojou ucastou a taktiez jednym pretekom na nasej RC expedicke. A stale dufam, ze sa neoddialime od zvoleneho smeru Expedicneho trialu.
Obrázok užívateľa
hollyml

Poslaťod Peter509 » Ned 19. Mar 2017 22:02:41

Ako s pretekom? 1.aprila sa blizi a zatial ziadne info
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod JanoS » Ned 26. Mar 2017 12:06:41

Neviem či to píšem do dobrej sekcie, ale mal by som pár postrehov k pravidlám, resp. námetov do diskusie do ďalšieho ročníka.

1. bod 3.5
Povolené sú len RC súpravy pracujúce k kmitočtovom pásme 27MHz, 40MHZ, a 2,4GHz. RC súpravy pracujúce v pásme 27 a 40MHz musia mať výmenné kryštály – číslo kanálu nahlási pretekár pri registrácií.
V priebehu súťažného dňa (od rozpravy do vyhlásenia výsledkov) nesmie vodič zapínať vysielač bez pokynu komisára. V prípade potreby zapnúť vysielač pri oprave modelu je pretekár povinný vyžiadať si súhlas hlavného komisára. Ten skontroluje možnosť kolízie kmitočtu s jazdiacimi modelmi. Nedodržanie tohto bodu bude posudzované ako hrubé porušenie disciplíny s možnosťou diskvalifikácie. - tuto by som napísal doplnenie, že platí iba pre 27, resp. 40 MHz súpravy, ak s takými ešte niekto jazdí, resp. že neplatí pre počítačovo riadené súpravy 2,4 GHz. Počas dňa sa aj na trialoch jazdí pomimo trate a nedochádza ku kolíziam vo frekvenciách (2,4 GHz). A teoreticky počet účastníkov na kolíziu 2,4 GHz frekvencií asi nedosiahneme.

2. bod 4.3
Výhrady k povinnej výbave som už písal - zdá sa mi moc široká, ale chápem, že pravidlá sa nerobia pre jedného jazdca. Len teraz mi vyvstáva otázka prečo to platí iba pre ABS karosérie a nie aj pre lexan? Nerýpem, len sa pýtam.
Je nejaká forma ako má vyzerať a kde má byť umiestnená expedičná bedňa?

3. bod 4.4
vozidlá s odpojiteľnou nápravou (v priebehu jazdy sa nesmie odpájať pohon ktorejkoľvek nápravy). Dnes asi väčšina RC jazdí s pevnou 4x4 + uzávierky diferenciálov, konštrukcia vypínateľných náprav je zložitejšia, pridáva na hmotnosti a celkovo asi neposkytuje výhodu pri prechádzaní sekcie, tak prečo je to nepovolené, hlavne keď množstvo reálnych áut je práve takejto konštrukcie? Nebol tento bod myslený na vypínateľné uzávierky diferenciálov? Opäť sa len pýtam.

Jano
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

PredchádzajúciĎalší

Späť na TRIAL Revúca

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia