Zdravím všetkých. Aby ste vedeli odkiaľ vietor fúka .. s Offroadom a RC nemám absolútne žiadne skúsenosti, nikdy som sa o to nezaujímal. Nedávno vyšla PC hra/simulátor Spintires, čo je v podstate niečo podobné ako RC. Už demo vo mne prebudilo spomienky na detské časy (mám 30, takže sú už dávno za mnou) a plná hra ich len posilnila. Na koniec som začal hľadať nejaké info o Offroad RC a tak som dorazil sem.
Niečo som už prečítal, ale je toho veľmi málo. Premýšľam nad zaobstaraním nejakého RC auta. Podotýkam, že zatiaľ len v čisto teoretickej rovine Myslel som, že vysolím "zopár kačiek" a mám o zábavku postarané. Ako to tak ale bližšie skúmam, z pár kačiek je zrazu 300-400€ a to je len začiatok. Momentálne riešim nové bývanie (dom), takže peniaze na zvyš niesu .. ale po RC pokukujem stále viac, takže by som bol rád, ak by sa mi podarilo nájsť nejakú zlatú strednú cestu. Navyše aj manželke som to už ako tak spomenul a na moje prekvapenie veľmi neprotestovala (asi ale netuší na koĺko by ma tento špás vyšiel) .
Čiže mám zopár otázok:
Čo odporúčate si o RC naštudovať (aké sú kategórie RC, veľkosti modelov, skladačky, RTR atď.)?
Akú veľkosť auta a aký typ odporúčate pre úplneho nováčika bez dielne a náradia na opravu súčiastok?
Aká by mala byť moja predstava o financiách? Existuje niečo ako "za málo peňazí, veľa muziky"? Oplatí sa mi vôbec premýšlať o investícii do 200€?
Za normálnych okolností by som nehľadal LACNÉ riešenie, ale keďže mám aktuálnu situáciu zložitú, budem na začiatok rád za ako tak schopné offroad auto, ktoré zoberiem a pôjdeme s manželkou na túru niekam do prírody a neriešim denne výmenu náhradných dielov .. existuje niečo také? Alebo sa mám rovno pripraviť na to, že budem musieť jednoducho chvíľu šetriť a radšej premýšlať nad niečim poriadnym?
Hádam som sa vyjadril dosť zrozumiteľne, vopred dík za pomoc