Info pre totálneho nezasvätenca

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

Info pre totálneho nezasvätenca

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 14:31:05

Zdravím všetkých. Aby ste vedeli odkiaľ vietor fúka .. s Offroadom a RC nemám absolútne žiadne skúsenosti, nikdy som sa o to nezaujímal. Nedávno vyšla PC hra/simulátor Spintires, čo je v podstate niečo podobné ako RC. Už demo vo mne prebudilo spomienky na detské časy (mám 30, takže sú už dávno za mnou) a plná hra ich len posilnila. Na koniec som začal hľadať nejaké info o Offroad RC a tak som dorazil sem.

Niečo som už prečítal, ale je toho veľmi málo. Premýšľam nad zaobstaraním nejakého RC auta. Podotýkam, že zatiaľ len v čisto teoretickej rovine :) Myslel som, že vysolím "zopár kačiek" a mám o zábavku postarané. Ako to tak ale bližšie skúmam, z pár kačiek je zrazu 300-400€ a to je len začiatok. Momentálne riešim nové bývanie (dom), takže peniaze na zvyš niesu .. ale po RC pokukujem stále viac, takže by som bol rád, ak by sa mi podarilo nájsť nejakú zlatú strednú cestu. Navyše aj manželke som to už ako tak spomenul a na moje prekvapenie veľmi neprotestovala (asi ale netuší na koĺko by ma tento špás vyšiel) :lol: .

Čiže mám zopár otázok:
Čo odporúčate si o RC naštudovať (aké sú kategórie RC, veľkosti modelov, skladačky, RTR atď.)?
Akú veľkosť auta a aký typ odporúčate pre úplneho nováčika bez dielne a náradia na opravu súčiastok?
Aká by mala byť moja predstava o financiách? Existuje niečo ako "za málo peňazí, veľa muziky"? Oplatí sa mi vôbec premýšlať o investícii do 200€?

Za normálnych okolností by som nehľadal LACNÉ riešenie, ale keďže mám aktuálnu situáciu zložitú, budem na začiatok rád za ako tak schopné offroad auto, ktoré zoberiem a pôjdeme s manželkou na túru niekam do prírody a neriešim denne výmenu náhradných dielov .. existuje niečo také? Alebo sa mám rovno pripraviť na to, že budem musieť jednoducho chvíľu šetriť a radšej premýšlať nad niečim poriadnym?

Hádam som sa vyjadril dosť zrozumiteľne, vopred dík za pomoc ;)
Obrázok užívateľa
Taurus84

Re: Info pre totálneho nezasvätenca

Poslaťod marcel » Pia 27. Jún 2014 14:41:59

Ahoj avitaj v našom kolektive
Na tvoje otazky su odpovede tu : viewtopic.php?f=29&t=669
investicia do zakladna verizi v plaste z obchodu RC model SCX 1:10 / honcho ,rubicon ,dingo modely /vratane min 2 bateriek /Lipo 5000 / a nabijacky 450-500 eur
+ nasledne prerabky / vodotesnost - novy regulator , navijkak , osvetlenia ,nova karoseria , bedlock kolesa , / dalsie eura cca 150-200 ??? pozri si foto galerie z jazdeni
idealne je kupit ak nemas eura jazdenku na bazare / aj ja mam dve na predaj
Dufam ze som neodradil
Marcel
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 14:58:20

Určite si ma neodradil. Práveže chcem získať reálny pohľad na vec (ten môj bol dosť zkreslený ako pozerám). Prečítam tú recenziu, dík
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod cerno » Pia 27. Jún 2014 15:54:35

podla mna su to aj tak dezimformacie lebo ty si musis urcit na co to auto chces a potom si vybrat lebo ak nechces zavodne jazdit trial tak ti staci kupit cc 01 co je v uplne inej cenovej kategorii alebo pozriet inzeraty s jazdenkami a kupis este lacnejsie len pozor na spekulantov co chcu za takzvane prerobene auta sumi jak za nove tolko moj nazor na danu vec a sna sa nesmies vzdat je to super konicek
Obrázok užívateľa
cerno

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 17:18:59

Tak okrem jazdenia na turach, popripade expediciach sa da to auto este na co pouzit? Trial je jazdenie na cas medzi brankami? Ake su este moznosti? Rychle pretekanie nechcem robit a tieto pomale trialy by som zatial ozelel. No a presne pre toto som zavital sem na forum, aby som sa poradil :)
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod cerno » Pia 27. Jún 2014 17:58:29

A preto si myslim ze by si mal doplnit profil o informacie odkial si atd. A potom sa spojit s ludmi s okolia a potom prides aj sam nato co vlastne chces a co potrebujes
Obrázok užívateľa
cerno

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 18:26:36

Dobry napad
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod cerno » Pia 27. Jún 2014 18:46:37

Nech sa paci a keby si bol s popradu tak by sme ti dali vyskusat a ty by si mal hnad jasne na com si
Obrázok užívateľa
cerno

Poslaťod murgi » Pia 27. Jún 2014 19:27:42

este zalezi aj suma, ktoru si ochotny na zaciatok vlozit do rc. Aj zavisi ci mas cas na prerabky a upravy. ak ano tak je este varianta
viewtopic.php?f=29&t=582
, ale kedze toto je crawler tak je tu niektore veco poprerabat aby si sa dostal na uroven auta s ako tak realnymi vlastnostami.
Samozrejme CC01, i ked je to pekny model ale casto poruchovy. casom sa neoplaca, hlavne kvoli castym investiciam
viewtopic.php?f=29&t=550
U mna jednoznacne vedie axial scx10 rtr. hotove auto, ktore vydrzi neskutocne vela. Sam som tak zacinal.
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod cerno » Pia 27. Jún 2014 19:57:08

No tak axial vytuneny do maxima je ztut penazi ale ak chce jazdit trek a nejake expedicie tak mu staci aj to co vy nazivate sit podla mojho nazoru kazde auto sa da Casom zmenit alebo prerobit tak nic nie je marne
Obrázok užívateľa
cerno

Ďalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia