Fotky , videa ... Ako na to :)

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

Fotky , videa ... Ako na to :)

Poslaťod ggeerrii » Pon 14. Feb 2011 21:59:52

Rozhodol som sa založiť túto tému aby sme my pomohli a aj iním ktorý potrebujú pomoc s takýmito vecami ....
Mám foťák ( 12 Mega Pixelov ) a robý velké fotky , rozlíšením velké ( 3648x2736 ).... Toto fórum povoluje len istú veľkosť preto by som rád vedel ako mám zmenšiť fotku tak aby som ju sem mohol umiestniť cez [img]______[/img], ako to robíte vy ? máte na to program ? aký ?
Ďakujem za za help ;)
http://www.ggeerrii.rajce.net :)
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
1993 jeep wrangler yj 4.0 :mrgreen:
Pajero Wagon ´93 - výstavba
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Re: Fotky , videa ... Ako na to :)

Poslaťod JanoS » Pon 14. Feb 2011 22:25:08

Však máš v rodine fotografku, tak čo sa nespýtaš :) ? Ale ako si písal, aj pre tých čo s tým majú možno problém. Fotografov je tu dosť, tak píšte.
V skratke k veci: Vo väčšine fotoaparátov je možnosť nastaviť si veľkosť fotografie a aj kompresiu (kvalitu). Mnoho krát je zbytočné fotiť na plnú paľbu fotoaparátu (pokiaľ nechcete tlačiť plagáty alebo vyrezávať detaily z fotky, či inak fotku upravovať). Na fotografovanie pre web stačí fotiť s nastavením 3 Mpx (aj to je moc) v závislosti od rozmerov fotografie. Vo fotoaparátoch sa zvyčajne so zmenou rozlíšenia zmení aj rozmer výslednej fotografie či kompresia.

Čo sa týka softwéru, tak na úpravu fotografií ich existuje nespočetné množstvo (platených aj voľných). Aj v tých najjednoduchších existuje možnosť uloženia fotografie v rôznych formátoch, s možnosťou nastavenia kompresie, či rozmerov. Väčšinou stačí vybrať možnosť uložiť ako... alebo exportovať a nastaviť požadovaný typ, kompresiu, alebo rozmer výslednej fotografie (trebárs aj podľa podmienok tohto fóra), no na prezeranie na obrazovke stačí rozmer obrázka 640x480, 800x600, či 1024x768 v závislosti od formátu (rozmeru/pomeru strán obrázku čo vylezie z fotoaparátu).

Podľa podmienok niektorých fór treba nastaviť aj výslednú veľkosť obrázku. Tu je možné sa pohrať nie len s rozmermi, ale aj kompresiou. V zložitejších programoch je možné dokonca voliť aj typ kompresie (ale to už je skôr pre profíkov :) ). Tu si však treba uvedomiť, že s vyšším stupňom kompresie sa strácajú z obrázku detaily. Napríklad pri 0% kompresii budete vidieť auto aj s detailami a pri 90% kompresií môžete na aute rozoznať iba kolesá, a obrys karosérie.

Vo všeobecnosti platí čím väčšia hustota záznamu (počet Mpx), rozmer a menšia kompresia tým väčšia veľkosť súboru (fotografie - od niekoľko kB až po GB).

Potom môžte podľa pravidiel fóra vložiť obrázok.
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod pepo » Pon 14. Feb 2011 22:49:32

Ano fotky treba vkladat v urcitom rozmere. 12Mpx ti je uplne zbytocnych. Jednak ti to zabera zbytocne vela miesta na karte vo fotaku a nikdy tu velkost nepouzijes , nerozlisis to ani volnym okom. Fotky vo velkom rozliseni mozes poouzit na plagaty alebo velkoformatovu tlac. Co sa tyka prispevkov na tomto fore fotky je najlepsie vkladat cez "Pripojit prilohu" je to pod oknom do ktoreho pises prispevok. Obmedzenie je kvôli kapacite fora.
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

Poslaťod ggeerrii » Uto 15. Feb 2011 8:53:30

Dobre , ďakujem Vám veľmi pekne :)dám sa do toho a nastavenia upravím.....
Fotografka teraz nie je doma :x
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod ggeerrii » Uto 15. Feb 2011 13:59:23

tak mám malinký problémik , kedže na rejčeti neviem zmenšiť velkosť našiel som si iní server kde pri nahrávani fotiek vyberám velkosť, vybral som 620x480 15 palcov ....
nahral som ich tam a keď ich chcem sem vložiť nejde to , natočil som to aj na video a porovnal s iními fórami inde to ide ale tu nie ? prečo
http://www.youtube.com/watch?v=SU18aCqUfH0
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod petos » Uto 15. Feb 2011 17:01:00

neries,daj len odkaz kde sa da fotka pozriet.
TRX6
SCX10
Obrázok užívateľa
petos

Poslaťod pepo » Uto 15. Feb 2011 17:29:34

ggeerrii: ked bude cas skusim sa na to pozriet :mrgreen: . Zatial takto : mas fotku na nete a chces ju dat sem - postup :

1. kliknes pravym tlacitkom na obrazok a ulozis do svojho ( tvojho ) PC
2. upravis obrazok na pozadovany rozmer a velkost ( ak je to potrebne ) v tvojom PC
3. pri Vkladani prispevku na TOMTO fore dole pod polom kde pises prispevok je moznost pripojit prilohu
4. kliknes na to
5. prehladavat - vyberes obrazok z tvojho PC a das pridat subor.
6. HOTOVO :D 8-)
Obrázok
pepo@rcexpedition.sk
+ 421 917 111 566

MITSUBISHI L300, podvozok AXIAL SCX10, obutie: RIPSAW 1.9, HOBBYKING 2 kanál - 2.4GHz
Obrázok užívateľa
pepo

Bydlisko: Kordíky - obec pri Banskej Bystrici ( koniec sveta )

Poslaťod ggeerrii » Uto 15. Feb 2011 18:18:36

Ok teda , ja som upozornil len na to že to neide dako , alebo dakde robím chybu :roll: :evil:
foto budem dávať cez odkaz .....
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod oliver » Sob 31. Aug 2013 23:01:35

Team: RCExpedition
Cars: RGT Toyota Land Cruiser 76 series
Tamiya CC-01 Ford Bronco 1973
Tamiya CC-01 Mitsubishi Pajero 1993 2.8L V6
Tamiya CC-01 Jeep Wrangler YJ r.1994
Amewi AMXrock Jeep Wrangler Rubicon JK 3 door 2012
Obrázok užívateľa
oliver

Poslaťod marcel » Ned 01. Sep 2013 17:50:07

pekne ale klasika ..co tak zacat s upravou ? vlastna fantazia alebo inspiracie z netu ?
Obrázok užívateľa
marcel

Ďalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť