Info pre totálneho nezasvätenca

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

Re: Info pre totálneho nezasvätenca

Poslaťod murgi » Pia 11. Júl 2014 10:28:42

co sa tyka serva tak peter509 ti dobre pise. zozenies to na ebay. Ak mas uz vytipovane nejake veci. kukni aj ebay ci ta navyjdu lacnejsie aj z dopravou, ako je v obchodoch. hlavne ked nieco budes brat z bighobby.cz mozno i gulickove loziska najdes z ciny za par supiek
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod Taurus84 » Pia 11. Júl 2014 10:38:00

Ok dík, mrknem. Čo sa týka farby - toto je klasická čierna a toto je metalická čierna? Chcel by som spodok + boky čierne a vrch Pajera strieborný. Je vhodné použiť tú metalickú farbu? Tu je stránka výrobcu

Servo som vybral teda Tower Pro MG995
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Taurus84 » Sob 12. Júl 2014 20:35:40

Po dnešnej expedícii som sa pozrel na vysielačky a neviem, či som bol slepý, ale túto som na bighobby nevidel .. čiže voľba jasná - Flysky GT2B - 38€
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Taurus84 » Ned 13. Júl 2014 7:36:33

Včera sme sa bavili o lakovaní karosérie z ABS plastu. Postup je teda nasledovný?

- odmastiť (niekde som čítal, že jarová voda nieje úplne najlepšia .. nejaký odmasťovací sprej?)
- základná farba na plasty (2 vrstvy?)
- samotná farba karosérie (2 vrstvy?)
- zalakovanie (2 vrstvy?)

Niekde som ešte čítal, že po odmastení je dobré zbrúsiť navlhčený povrch šmyrgľom o hrúbke 1000-2000, čo vy na to?
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Peter509 » Ned 13. Júl 2014 8:53:53

Postupy sú rôzne a každý preferuje ten svoj. Ja môžem vychádzať len zo skúseností zo Scanie.
1. Odmastil som povrch riedidlom
2. 1x vrstva základu na plasty, nechať oschnúť
3. 1x vrstva základnej farby
4. Viac vrstiev farby, ktorú chceš mať na karosérii. Záleží, aké má krycie schopnosti
5. osobne dávam viac vrstiev vrchného krycieho laku, aspoň 3 vrstvy.

Čo sa týka šmirglovania a podobných vecí, malo by sa to tak robiť. Dáš základ na plasty, základnú farbu, necháš zaschnúť a prebrúsiš jemným šmirglom. Pokiaľ je spravené všetko dobre, karoséria bude pekná hladká a atď..... Postupov na striekanie je veľa. Je na tebe, či chceš mať z toho leštenku. V teréne ti to je i tak relatívne jedno, lebo to obúchaš o skaly, doškriabu to konáre a tak. ;) hallo
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod Taurus84 » Ned 13. Júl 2014 19:46:54

Ok, spravím to takto .. odmastím, streknem tamiya primer, streknem tamiya farbu a na koniec lak. Kedy mám dať nálepky? predpokladám, že medzi farbou a lakom. Plánujem mať auto hnedo-pieskové. Hnedá pôjde na spodné/bočné okraje a piesková zvyšok. Mám nastriekať celé auto na hnedo a potom na to pieskovú, alebo naopak?

btw. Dnes som pozrel na HK a Turnigy 5000 mali na EU sklade posledné 3ks .. tak som zazmätkoval, rýchlo som objednal a na miesto tohto UBECu som omylom objednal TENTO. Ak si odmyslím ten nekonfigurovateľný alarm, ktorý je k ničomu, tak parametrovo vyzerajú rovnako. Alebo sa mýlim?

edit:
Odmasťovať plánujem týmto - http://www.rcsvet.sk/product/sk/Odmastovacie-sprej-400ml
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Marco21 » Ned 13. Júl 2014 20:03:25

Ja som ešte pred striekaním základu karosériu prebehol 1000 šmirgľom, nech mi to zdrsní - farba by mala lepšie chytiť. Striekať by sa malo pri viacfarebnej kombinácii najprv svetlejšiu a na to tmavšiu (aby nezmenilo odtieň farby). Lak je potrebný iba na metalické farby, ale aj na klasickej farbe môže lak čiastočne ochrániť farbu proti škrabancom. A čo sa týka UBEC-u, tak ten je v podstate rovnaký, len ten prvý udrží v záťaži na pár sekúnd 6A a tento 4A (ale aj tak sa nad tie 3A nedostaneš, takže to nevadí) ;)
edit: a najhlavnejšou zásadou je - mať aspoň 30min. prestávky medzi vrstvami a nič neuponáhľať ;)
Naposledy upravil Marco21 dňa Ned 13. Júl 2014 21:00:42, celkovo upravené 1
»Jeep Wrangler TJ based on Maverick scout
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Poslaťod Taurus84 » Ned 13. Júl 2014 20:48:30

Super díky moc za info. Prestávky budú, aj 24-hodinové medzi farbami. Ale brúsiť asi nebudem. Na samotné Tamiya farby sú dobré ohlasy a keď pod to šupnem ešte ich základ, tak hádam to bude ok. Veď uvidím.
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Taurus84 » Pon 14. Júl 2014 21:52:27

Ako sme sa bavili o tých motoroch a rýchlostiach v kameňolome. Premýšľam do budúcna nad touto prídavnou prevodovkou. Rieši v podstate naraz dva problémy - ťah a brzdu v neutráli. Otázkou však zostáva rýchlosť, ktorá pri pôvodnom motore zo stavebnice je max 5kmh. Ja si myslím, že je to tak akurát - rýchlosť chôdze. Ale kolega s Defenderom mi vravel, že keď mal 65T motor, tak ste sa sťažovali na to, že je príliš pomalý (predpokladám, že mal vtedy tiež maximálku okolo 5kmh). Ako to teda je? Mne sa skôr páči to, keď auto ide pekne plynulo pomaly do kopca, ako keď hrabe a divoko trhá všetko čo mu príde pod kolesá - aspoň som to teda postrehol v kameňolome.

https://www.youtube.com/watch?v=6EwNKWSdTKg

Btw. nejak sa mi začína pozdávať aj trial :)
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Peter509 » Pon 14. Júl 2014 22:20:44

Ja som mal v CC-čku motor 45T, možno 55T bez prídavných prevodoviek a bol som s tým spokojný. Auto bolo príjemne rýchle, čo som nevyšiel, to som preskákal.
Obrázok užívateľa
Peter509

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 3 hostia