Info pre totálneho nezasvätenca

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

Re: Info pre totálneho nezasvätenca

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 19:58:05

Čo sa týka sumy - momentálne bohužiaľ - čím menej tým lepšie.

Prerábky a úpravy - nikdy som nemodeloval .. ale nebránim sa tejto myšlienke. A viem si dokonca predstaviť, že by ma to aj bavilo. Niesom ten typ, ktorý by mal vyslovene rád len funkčné veci a "pokazené" hneď vyhadzoval .. aj keď o autách teda toho veľa neviem .. ale možno by som sa práve pri nejakej skladačke čo - to naučil a možno by to bola len výhoda a skúsenosť s RC autami. Radšej by som vedel ako auto funguje, keď tak nad tým rozmýšľam.

Crawler .. to je ten ujo, čo chodí po kameňoch? :) Takže už tu máme Expedition, Trial a Crawler .. z týchto by som si asi vybral v poradí v akom sú napísané, pričom Crawler ma neláka vôbec.

No len ten SCX10 RTR je práve moc drahý .. momentálne
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 19:59:01

cerno píše:No tak axial vytuneny do maxima je ztut penazi ale ak chce jazdit trek a nejake expedicie tak mu staci aj to co vy nazivate sit podla mojho nazoru kazde auto sa da Casom zmenit alebo prerobit tak nic nie je marne

Čo je to trek a sit? Predpokladám, že trek bude len nejaký ten výletík, ale sit netuším
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Peter509 » Pia 27. Jún 2014 20:03:22

Ja ti môžem len odporučiť Axial. U mňa zatiaľ najspolahlivejší model a to sa oň extra nestarám a má už čo to za sebou.
Taktiež mám doma nápravy a tlmiče z Maverick Scout-a, rozhodol som sa postaviť si od píky vlastný model. Ešte mi auto ani nejazdí, ani nieje hotové a už zožralo 330€ bez roboty. Takže SCX-kom nič nepokazíš. I keď je to väčšia investícia na začiatku, ale ono sa ti odvďačí a nemusíš na ňom takmer nič upravovať. Okrem toho, drvivá väčšina ľudí tu má práve SCX-ko, takže keď dojde k poruche na expedičke, nieje veľký problém s náhradnými dielami.

Černo myslel pod pojmom SIT asi shit (šit), nakoľko nepíše s diakritikou
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 20:11:16

Aha a čo teda nazývate shit?
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Peter509 » Pia 27. Jún 2014 20:42:56

Taurus84 píše:Aha a čo teda nazývate shit?

Na to má každý človek názor, čo si predstaviť pod tým pojmom. V každom prípade, netreba podceňovať žiaden model. Každý ma svoje klady a zápory. hallo
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod cerno » Pia 27. Jún 2014 20:49:37

No tak uz posledna vec ja si myslim ze ziadna vizva nie je dost velka a moj naj oblubenesi podvozok je scx ale cc01 je tiez dost dobry a mna konkretne tento podvozok vysiel na 50 evra s nabijacov 2lipo baterkami 2nimh len som musel kupit ovladac za 40 trosku som to vytunil a mam perfekne auto a nech mi nikto nehovori ze sa na tom neda jazdit lebo moj 5 rocny syn da to co my na scxkach ja len ze ked ma niekto okliesteny rozpocet neznamena ze si nemoze kupit auto svojich snov len si treba urcit hranice ktore aj tak prekrocis a cele je to o jazdeni
Obrázok užívateľa
cerno

Poslaťod murgi » Pia 27. Jún 2014 20:58:00

cerno ani jedno auto sme nenazvali shit. ja osobne mam na svojom scx dorobene iba skatulku pre elektroniku proti vode. a menil som uz servo ktore casom odislo. inac na podvosku som nic netunoval. :metal:
cco1 je pekny model ale skor na hranie ako na dlhe expedicie. predsa len tam nevdrzia tolko tie suciastky.
scout je crawler, ktory sa da prerobit na expediciu (asi najlacnejsia varianta).
tolko moj nazor
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 21:03:21

Základný problém je, že nemám "auto snov" .. to budem mať asi až po dlhšom užívaní a skúsenostiach s mojim prvým autom. A výber prvého auta je momentálne oklieštený rozpočtom .. ak by som sa zmestil do 200€ budem strašne rád .. ak to bude to 300€ tak by sa to ešte dalo, ale chvíľu by som pošetril .. jednoducho všetky prachy vrážam do baráku, ale strašne túžim po nejakom RC aute .. ťažká situácia ..

Nepotrebujem niečo, čo prekoná všetky prekážky .. potrebujem niečo lacnejšie, s čím sa dá rozumne jazdiť .. nechcem zase pri každej nerovnosti dvíhať auto rukami, nech to čosi aj prejde po svojich. Nemusím hneď lámať rekordy v trialoch. A rád by som sa pri tom prvom aute aj niečo naučil, takže nejaká skladačka/kit je asi preferovaná .. pokiaľ by to ale malo stáť viac ako rovnaké auto v RTR edícii, tak to asi rozhodne pôjdem do RTR.

A samozrejme .. ide o to jazdenie :)
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod Taurus84 » Pia 27. Jún 2014 21:04:04

murgi píše:scout je crawler, ktory sa da prerobit na expediciu (asi najlacnejsia varianta).
tolko moj nazor

Môžeš upresniť?
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod murgi » Pia 27. Jún 2014 21:36:21

kupis napr toto:
http://www.rcsvet.sk/product/sk/Scout-Rock-Crawler-RTR-s-2-4-GHz-RC-supravou
zmenis ram poskladany s U profilov kupene napr. baumax
zmenis tlmice
kupis baterku a nabijacku
kupis nejaku karoseriu
a jazdis :sk:
EASY nie? :metal:

a docielis napr toto
viewtopic.php?f=27&t=631

alebo ako pisal cerno kupis nejake cc01 pajero.

Samozrejme treba hladat aj po bazaroch nejake jazdenky. napr marcel nieco predava ako uz pisal.
Obrázok užívateľa
murgi

PredchádzajúciĎalší

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť