rada

Odkazy na videá RC, fotky a všetko ostatné

Re: rada

Poslaťod ggeerrii » Štv 31. Mar 2011 19:25:38

ahoj , nezabudni pri-objednať ku stavebnici baterky do auta bud NIMH/NICD ktoré su zastarané alebo lipo ktoré su dobré a kvalitné a dobré , Ďalej k autu budeš musieť kúpiť servo , servo kupuj z kovovými prevodmi a hlavne s ťahom viac ako 6KG , to bude tak na začiatok všetko , máš ku stavebnici aj motor a regulátor , na začiatok ti stačia ale musíš to vymeniť časom ;) osobne by som do CC-01 dal motor tak okolo 65T uhlíkový , ten čo tam je tá plechovka - to je mooooc rýchle ;) časom keď našetríš peniažky kúp pneumatiky a kúp disky , beedloock disky ;) Je to investícia ktorá sa ti vráti ;) a medzi tým pokupuj dáke doplnky a srandičky 8-)
PS: odkiaľ budeš objednávať :?:
http://www.ggeerrii.rajce.net :)
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
1993 jeep wrangler yj 4.0 :mrgreen:
Pajero Wagon ´93 - výstavba
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod JanoS » Štv 31. Mar 2011 20:21:40

Tak ako ti radia, kúp stavebnicu. Výhody popísal Peter509. Servo s vyšším ťahom je nutné, pokiaľ chceš jazdiť von a nie len v obývačke. Motor minimálne 55T. A keď už budeš objednávať, tak aj iné pneumatiky. Pozor však na vonkajší priemer, pretože vo väčšine prípadoch treba zbrúsiť z blatníkov (aspoň na Pajere). Bez drastickejších úprav je priemer max 98mm. Netreba zabudnúť na vložky do pneumatík (buď kúpiť, alebo vyrobiť). Pokiaľ nemáš dosť financií, tak Ti disky netreba hneď kupovať. Pneumatiky nalepíš na disky. V prípade že budeš kupovať hliníkové disky bez bedlockov, tak treba kúpiť schopné lepidlo, pretože je problém ich na disk prichytiť. A hlavne treba vysielačku nejaký akupack a dobrú nabíjačku.
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Poslaťod ggeerrii » Štv 31. Mar 2011 20:33:33

JanoS → motor 55T je dosť rýchli
disky su jedni z najdôležitejších a ine ako beedlock neodporučam , pretože dáš 30 Euro za gumy a prilepíš ich lepidlom na disky a už nikdy ich neodlepíš , a beedlock , tam to je na šrobikoch takže striedaš gumu podla počasia :mrgreen:
vysilačky zoženieš rôzne ale kúp radšej 2,4GHz , je to niečo ako wifi nebudeš sa s nikým rušiť a je to bezstarostné jazdenie ;) ,
čo sa týka karoserie blatníky netreba zbrusovať keď pri dvihneš kasňu ;) alebo vymyslíš iní úchyt ako ten pôvodný 8-)
Každý , kto mi lichotí, je mojím nepriateľom. Každý, kto ma kritizuje, je mojím učiteľom
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod Peter509 » Štv 31. Mar 2011 21:05:33

Ja osobne beadlocky nemusím, nechcelo by sa mi zakaždým, ako píšeš ty, geri meniť gumy podľa počasia a tým pádom aj šroubovať tých kopec malých skrutiek. Však to je strašná pakáreň. A čo sa týka motora, ja momentálne používam 45T, mal som tam aj 65T, ale podstatný rozdiel som v tom nevidel. Možno je to spôsobené regulátorom, no to ja nezistím. A servo, najlepšie spravíš, ak objednáš nejaké lacné z číny, čo má ťah aj 10-13 kg, také som ja kúpil za 15 eur/kus a je to parádička.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod ggeerrii » Štv 31. Mar 2011 21:18:46

heh no to ma až tak neberte za slovíčka , nie podla počasia , ale tak ja osobne by som rád vymenil gumy ktoré mám dva roky a su už zjazdné :( ale musím ich ešte dodrať , neoplatí sa my ich vyhadzovaťlebo by som s nimi mohol rovno vyhodiť aj disky .... tak preto beedlock is number one 8-)
Obrázok užívateľa
ggeerrii

Poslaťod JanoS » Štv 31. Mar 2011 23:10:45

Geri. Disky pokiaľ nemusíš, tak kupovať nemusíš (a keď, tak by som na Pajero, ale aj Jeep dal 1.55 - je to viac scale). Prešiel som si s nimi svoje. A aspoň ja na svojom Pajere bedlock nechcem ani vidieť. Problém s prilepením je pri Al diskoch, ale pri umelákoch to bude držať aj chemoprénom, nehovoriac o tom že Al disky sú o dosť drahšie. Nik ťa tu za slovíčka nechytá, ale prezraď mi načo máš každú chvíľu dávať dole pneumatiky? Blatníky zbrusovať nemusíš keď pridvihneš kasňu, ale ťažisko ide do hája, takže radšej menšie gumy. 55T motor mám a oproti pôvodnému, tuším 27T je to poznať dosť aj čo sa rýchlosti a sily týka, aj keď tie CC prevody robia svoje.
Mitsubishi Pajero Metal top || Bruder CAT 246 RC conversion || Hexakopter XL
--
HITEC Optic 6 sport 40 MHz, 59 kanál
Graupner MX-12, 2,4 GHz
---------------------------------------------
project Nissan Patrol GR Y60
project Suzuki Jimny 2010
Obrázok užívateľa
JanoS

Predchádzajúci

Späť na Voľný pokec

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia