Podvozok + kasna

Podvozky, karosérie, nápravy, kardany,

Podvozok + kasna

Poslaťod dabal » Štv 17. Júl 2014 2:01:50

Zdravicko :)
Po rokoch plastikoveho modelovania som sa odhodlal na RC a to na expedicne vozidlo.
A moja otazka (zatial prva, urcite ich este bude vela) je, ci sa da, s mensimi upravami alebo aj bez nich, spojit podvozok Maverick Scout s kasnou Defender tak, aby to aj pekne vyzeralo. Popripade robil to uz niekto? Vdaka.
dabal

Re: Podvozok + kasna

Poslaťod marcel » Štv 17. Júl 2014 6:08:40

da sa to po mneších vaščích úpravách - úprava rázvoru a zmene kolies ... a podobne. ale radsej by som pouzil axial /napr skladacku dingo podvozok / ale je to drahsie .Scaut je za cca 150 eur
odkial si ? mesto ?
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod dabal » Štv 17. Júl 2014 8:04:34

Ide mi aj o cenu, lebo ak ma to jazdenie "nechytí" ( v co ale neverim :D ) tak je skoda mat v policke odstavenych vela penazi.
Radsej desiatky hodin a + 50eur uprav nez stovky eur naviac. Pozeram ze ten dingo na axialy je o 100 drahsi a bez nicoho, takze jednoznacne ten Scout. A preto sa radsej pytam ci aj tie zakladne upravy nebudu za stovky eur :D Ide mi len o upravu podvozku na spravnu dlzku a sirku a ako pises tak aj o spravne kolesa. A ci po osadeni kasne nebudu napriklad tlmice precnievat cez kufor na vysku alebo podobne "muchy". S upravou dlzky podvozku pocitam, pretoze rozmyslam ku kasni pridat este jedny dvere, teda z Def90 urobit Def110.
Som z Bratislavy.
dabal

Poslaťod Taurus84 » Štv 17. Júl 2014 8:34:01

No Vitaj! Konečne niekto aktívny aj z tohto okolia tlesk . Ja sa do toho tiež akurát púšťam, tak potom môžeme niekam vybehnúť ;)
Sry za offtopic
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod marcel » Štv 17. Júl 2014 12:12:59

skus cez bazar nieco pozrier daju sa najst kvaline jazdenky okolo 300 eur alebo si precitaj forum taurisa tam je rad na požehnanie
ked kupis scauta + na to karoseriu a budes upravovat a prerabat / vodotesnost , obutie auta .... /- dostanes sa na cenu ako by si dal za bazar auto...
viewtopic.php?f=8&t=856
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod murgi » Štv 17. Júl 2014 12:47:45

Ide aj o to ako chces aby auto vyzeralo, ak ho chces mat ako real tak zo scouta nepouzijes nic.
ide o to ze scout je cravler a napravy ma sirsie ako je ta karoseria. zuzenie naprav nieje lahka vec a potrebujes si vyrobit original diely. nieco podobne riesil marcel.
ak pouzijes scout napravy tak budes musiet zmenit kolesa a ram , aby to aspon tak vyzeralo ako je to na axial podvozku:
viewtopic.php?f=23&t=12
plus pouzijes este elektroniku, ktoru budes casom obmienat
Alebo ak chces mat z toho crawler tak to moze vyzerat podobne ako tu
https://www.youtube.com/watch?v=zIvdAP_lzSk
stym, ze budes musiet vyrezat z blatnikov pre velke kolesa zo scouta.
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod Ludo44 » Štv 17. Júl 2014 16:08:35

ahoj tiež som si kupil SCOUTA na bavenie a da sa s nim pobaviť , časom uvažujem aj ja z poprerabanim a inou karoseriou , chlapi tu maju pravdu že axial je top ale da sa zabaviť aj s Mavericom ;)
Prílohy
P1050268 - kópia.JPG
Obrázok užívateľa
Ludo44

Poslaťod dabal » Pia 18. Júl 2014 8:05:01

taurusove vlakno som prezrel, ale nechcem do toho vela investovat (zatial). Casom to mozno prerobim, ale pre zaciatok mi to bude stacit. Viem ze za malo penazi vela muziky nebude, ale nech je aspon ta muzika pocuvatelna :) Mam v hlave zopar napadov, tak ich chcem skusit zrealizovat na tom defenderi a preto som hned na zaciatku zamietol bazar. Ak budem postupne pri prerabkach prikupovat veci, tak to penazenka prezije, ale jednorazovo by to neislo. Nepotrebujem hned na zaciatok vsetko vodotesne, postacia diely ktore su na scoute a casom povymienam co bude treba napr. za kovove. A ak by som zacal odkladat, tak po par tyzdnoch by tie peniaze skoncili na nieco ine, ako sa poznam :D

taurus: urcite hej, napr na zelenu vodu :)
dabal

Poslaťod Taurus84 » Pia 18. Júl 2014 9:11:18

Jasné, cez víkend tam plánujem ísť, mimo iného aj obzrieť terén ;)
Obrázok užívateľa
Taurus84

Poslaťod KamilB » Uto 22. Júl 2014 14:03:29

ja som prerábal Scouta na HAXI-ho
1. nápravy sú rovnako široké ako SCX 10 , takže potrebuješ len kolesá 1,9 najlacnejšie nie baedlocky cca 35€
2. ako rám som použil osvedčený rám SCX 10 kat.č: AX30525 , stojí cca 70 € ale momentálne je ťažké ho zohnať , vraj prišli minulý týždeň 3 kontajnery dielov do EU tak snáď bude konečne na predaj
3.potrebuješ nové tlmiče 4 ks, kratšie ako sú na Scoute, ak dobre pamätám tak 96 mm
4 ostatné použiješ zo Scouta + budeš potrebovať 3mm skrutkovicu na linky
čiže suma sumárum +125€ ku scoutovi a ešte + cena novej karosérie z lexanu od 25€
ak by si chcel môj HAXI je na predaj aj s navijákom a výbavou
http://www.rcautopresovforum.net/t1371-topic
Obrázok užívateľa
KamilB

Ďalší

Späť na Podvozky, karosérie, nápravy atď..

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia