Pneu sa mi podarilo obuť a chcem sa podeliť o svoje skúsenosti s plechovými Beadlockmi od RCmodelex.
- balenie obsahuje 1.9 disk z troch častí (stredový kruh, vnútorná časť disku, vonkajšia časť disku), 5ks červíkov a matiek (skrutkujú sa z vonkajšej časti disku) a protikus na červíky pre vnútornú stranu diskov
- pneu Rock Creepers obsahujú vložku z jedného kusu
- najskôr som teda do pneumatiky vložil vnútronú časť disku a vycentroval - pneumatika sa z oboch strán rovnomerne uložila do drážok
- pred ďalším krokom som vždy skúsil celú vnútornú časť pneumatiky natlačiť dovnútra stredovej časti disku úplne na doraz - a to obe strany. Zistil som totiž, že jedna strana pneumatiky vždy vnútri drží úplne bez problémov, zatiaľ čo druhá sa krčí, vypadáva a vracia sa smerom von do drážky
- keďže vnútorná - väčšia časť disku nikdy nebola pri nasadzovaní problémová, vložil som ju do pneu z tej strany, ktorá nechcela držať vo vnútri disku
- mierne som ju dotlačil, aby sa ponorila do drážky v pneumatike
- druhú časť pneumatiky som teda natlačil úplne na stredovú časť disku, takže jej kraj bol takmer v jeho strede
- pneu v tejto pozícii krásne drží tvar a je doslova "prilepená" k vnútornej časti disku
- na takto pripravenú pneumatiku som položil tenšiu - vonkajšiu časť disku
- treba dávať pozor, aby vonkajšia časť disku lícovala otvormi s vnútornou a aby bol vonkajší disk položený na pneumatike v rovine
- v ďalšom krku je treba obe časti disku pritlačiť k sebe, vložiť červíky s protikusom a začať doťahovať maticami - toto sa nedá spraviť veľmi efektívne dvomi rukami, takže prichádza na radu zlepšovák
- zobral som páku zo serva a do stredu zaskrutkoval univerzálny samovrut (priemer tusím 4-4,5mm)
- páku som okolo vrutu obrezal, aby bola čo najtenšia
- takto som to vložil z vonkajšej časti disku a to tak, aby som mal prístupné 3 dierky na červíky - páka akurát zacvakne do otvorov v disku
- z druhej strany som naskrutkoval 8mm hmoždinku do SDK, spolu s protikusom pre červíky
- jemne som dotiahol, načteloval protikus, potom som dotiahol trocha silnejšie
- treba skontrolovať polohu vonkajšieho disku - či je v rovine
- ak je to ok, naskrutkujem prvé 3 červíky, hmožinkou si disky priťahujem, až sa červíkmi dostanem na doraz a zostane mi z nich kúsok trčať - pre matice
- stále pri tom treba kontrolovať polohu vonkajšieho disku
- matice som naskrutkoval tak, aby z nich červíky nevytŕčali von
- následne na to som odstránil páku serva s hmožinkou
- naskrutkoval som ostatné 2 červíky aj s maticami
- potom už zostáva len dotiahnuť matice
- odporúčam doťahovať gola kľúčom, alebo hexovým skrutkovačom - klasický kríž škriabe disky
- doťahoval som "do hviezdy" (po prvej matici som sa presunul na druhú od nej v protismere hodinových ručičiek)
- keď matica začala doťahovať, otočil som o pol otáčky
- po vystriedaní všetkých matíc som skontroloval, či je disk rovno
- pokiaľ bolo všetko ok, pokračoval som pol-otáčkami
- pokiaľ niekde disk trčal viac, na tom mieste som dotiahol celou otáčkou a ostatné skrutky pol až štvrť otáčkami, kým sa to nevyrovnalo
Takto som postupne dotiahol všetky matice na doraz a výsledok bol skvelý. Posúďte sami
Všetky fotky tuEdit:
Upravil som fotky tak, aby každá odkazovala na väčšiu verziu