expedicne jazdenie

Sem píšte podnety a pripomienky

Re: expedicne jazdenie

Poslaťod Marco21 » Sob 26. Dec 2015 20:57:51

Písal som o väčších akciách ktoré trvajú viac hodín - Winterka, kde si mal nálepky, jedlo, pitie a trial u Marcela, kde si mal tiež jedlo, pitie, nálepky, hodnotné ceny... A ak chceš aby expedícia mala nejakú úroveň, tak nenecháš ľudí, aby si brali jedlo z domu (obzvlášť keď niektorí cestujú za expedíciou viac kilometrov).
Samozrejme na lokálnych expedíciách, ktoré trvajú 3 hodiny stačí, keď si každý zo sebou zobere nejaké jedlo.
»Jeep Wrangler TJ based on Maverick scout
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Poslaťod pera2008 » Sob 26. Dec 2015 21:36:34

Ehm, na Sitne si nemal nic a boli ludia spokojny. Preco by mal niekto platit zato, ze si pride niekto iny zajazdit. To ked chodim na stredne Slovenko, tak mi maju organizatori pripravit ranajky a preplatit ubytovanie? Nie kazdy ma sponzora a nie kazdy ma peniaze zafinancovat nieco ako stravu. Ked sa pyta prispevok za expediciu, tak ano, pokial sa nepytaju za nu peniaze, tak preco by ti mal niekto nieco platit? BTW Winterka nebola zadarmo, zaplatil ju RCExpedition a Marcel po vzajomnej dohode, coz klobuk dole ( takistzo Marcel plati trialy, cize zadarmo to nie je ). Podalsie, je lepsie, ked niekto nebude mat sponzora, alebo peniaze na zorganizovanie expedicie, tak sa nic na tomto Slovenku neudeje. Chces povedat, ze toto je lepsia cesta? Podalsie som zvedavy, ze kde napr. v Narodnom parku budes varit gulas ?
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod Marco21 » Sob 26. Dec 2015 22:12:38

Mne to proste len nedalo, že bolo pár akcií, kde si mal všetko zaobstarané a neplatil si za akciu nič. Nič nie je v tejto dobe zadarmo, tak mi prišlo normálnejšie to, že keď niekto si dá prácu s tým, že zaobstará napr. varené jedlo a iné veci, tak by mohol byť trochu finančne podporený. Samozrejme nehovorím, že teraz na úplne každej expedícii alebo triale by sa malo niekomu platiť za to, že ju zrealizuje.
Bol to len môj pohľad na vec, niekto s tým môže súhlasiť, niekto nemusí. Nesnažím sa niekoho presvedčiť o tom, že práve takto by to malo byť za každú cenu...
HOWGH 8-) :lol:

edit: trochu sa to tu zvrtlo od hlavného problému a to -expedičné jazdenie- :oops:
»Jeep Wrangler TJ based on Maverick scout
Obrázok
Obrázok užívateľa
Marco21

Poslaťod pera2008 » Sob 26. Dec 2015 22:35:54

je to vpohode.
Proste expedicie nech realizuje kto ako vie a ake su moznosti.
Mne ide hlavne o to, ze na kazdej takej akcii by mali ludia pocitat, s tym, ze tam nie su sami a ze treba trochu brat ohlad aj na skupinku za nimi. Nie proste ako dostihove kone prebehnut do ciela a tu moja praca konci. Proste si treba pomahat. Predsa sa zucastnuju aj mladsie generacie a tie sa ucia od nas. Cize aky priklad im dame, taky budu mat ( az do puberty, tam sa vsetko meni :D ).
Za kazdou expediciou je nieco, co sa asi ani neda vycislit:
snaha to zorganizovat
vbybrat lokaciu
vybrat trasu
prejst tu trasu
urobit zoznam ucastnikov
dat im instruktas a davat na nich pozor pocas expedicie
a plno inych veci ( zaobstarat jedlo, ked sa da a prichystat nieco, co budu mat ako spomienku)
proste vyhoviet sa neda kazdemu a netvrdim, ze to bude na 100% fungovat. Ale aspon sa mozme o to posnazit
Mex Hilux Truggy
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod Peter509 » Ned 27. Dec 2015 11:33:42

Co sa ryka expedicneho jazdenia. Kolona sa ti bude trhat furt. S tym proste nespravis nic. Je to o tom cloveku, co riadi model. Ked chce byt prvy v cieli, nech si ide. Ja osobne chodim na akcie, aby som si ich uzil. A viem si ju uzit aj s lexankou a to nechodim ako diabol. Tak isto s tou pomocou. Staci sa dohodnut s ludmi naokolo a mozeme si vzajomne na trati pomahat. Vzdy to len bude o dohode a ludoch...
Co sa tyka aut, aj lexanky mozu byt scale. A kazdy povazuje za scale nieco ine a kazdemu sa paci ine. S mojou drahou, co mame Jeepa je robeny cisto, bez caciek maciek a myslim, ze nikoho neurazi. A zase je to len o ludoch, lebo aj s tou lexankou vies zajazdit scale. Akurat, ze to mozno nevyzera dobre na videu. Nikdy nikomu nevyhovies na 100%. Furt bude niekto nespokojny.
Jednoducho to neovplyvnis. Tak isto je to s jazdenim 1:1, ako pisal aj Tomas. Na Tisovci ideme spolu max 3-4 auta.
Obrázok užívateľa
Peter509

Poslaťod Peter NZ » Ned 27. Dec 2015 23:20:10

ja som svoj názor už asi napísal pri reakciách na Winterku.... je tu pomerne málo scale áut a málo vodičov, ktorí scale jazdiť chcú..... ale poddáva sa to.... mal som veľa uznanlivých reakcií od rýchlikov...... a aj chvíľu scale jazdenia s majitelom lexanky.... takže by som na to šiel postupne... pre účasť v pohode by som pustil scale aj ostatných.... a tí, čo chcú scale sa prirodzene dajú do skupiniek.... a verím, že sa pridá aj pár lexankárov.... ktorí chcú skúsiť jazdenie scale.... a tí práve pravdepodobne za čas postavia nove autá..... teraz ich nemajú.... ale nech majú šancu skúsiť si to.....

celé by to malo mať ale trošku pravidlá... z počiatku nie moc prísne brané, ale pravidlá, aby sme vedeli, kade sa uberať.... máme k dispozícii pravidlá maďarské aj české... načo vymýšľať novinky... hlavne, keď sa chceme zúčastňovať aj akcií u susedov.... takže to len dať dokopy v jazyku každému zrozumiteľnom.... trocha o tom pokecať a na jar vyraziť.... Myslím si, cracatith to ťahá správnym smerom, iste sú aj ďalší......

čo sa týka akcií a financovania...... v pohode prídem na akciu kde bude dobrá parta a trať.... a kľudne si prinesiem aj jesť.... a samozrejme ma poteší, ak bude nejaké občerstvenie.... a nemám problém zaň zaplatiť, veď prečo by mi ho mal platiť iný.... tak isto nevidím problém, ak už mám na postavenie auta, na 200 či 300 km cestu na akciu - aby som nezaplatil štartovné 5 - 10 - 20 euro usporiadateľom za prácu na príprave, občerstvenie atď..... A práve v tejto súvislosti hlboká poklona a vďaka usporiadateľom Winterky.....

pokiaľ viem pomôcť - rád pomôžem.....či už treba pomôcť s prekladom maďarských pravidiel, alebo časom snáď aj s akciou.... máme tu síce nekonečnú rovinu, ale možno nájdem nejaký zabudnutý hrbolatý kút.... alebo zaujímavú pieskovňu....
defender 90
šasi-rc4wd / nápravy-tamiya / RC-FS-GT3C-8kanál
Land Rover defender D90.... https://www.dropbox.com/sh/g92em49gdyljz6n/AABeUME9f1uVhDlNXjQTYKQZa?dl=0
defender trochu inak... https://www.dropbox.com/sh/y9zzflnjfwhurlx/AAAEuVuzHnDs-oUHcx9G-smTa?dl=0
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod pera2008 » Pon 28. Dec 2015 1:07:25

Co je to scale model?
je to model, ktory sa najmenej lisi predlohe. Kde je napisane, ze lexanka nie je scale? Su plno lexanky, co vizeraju lepsie ako ABS karoserie. ( nikoho neurazam, len konstatujem )
Ak je na svete plno modifikovanych realnych aut, kto urcuje, ci toto abo hento je scale?
Moj "crawler" je podla realnej predlohy, teda je scale. Takisto z presova bola lexanka Jeep cherokee, co vizerala realne, takisto ten sawback z CR.
O scalovom jazdeni sa mozme bavit, ale o tom, co je scalove auto sa dost lisime.
Tak ako som pisal, menej ako 20% rozdiel od originalu ( nebavim sa tu o farbe karoseria a vzore diskov ).
Podalsie preco by mali ludia kupovat niekolko modelov/predat aktualny, ked im ten jeden vyhovuje?

CO sa tyka expedicii, tak som rad, ze aj vy chcete akcie, kde si to jazdenie uzijete, tak dufam, ze sa to jazdenie v skupinkach zlepsi a budu na seba skupinky cakat
Mex Hilux Truggy
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod Peter NZ » Pon 28. Dec 2015 2:31:47

ja som písal o scale autách a scale štýle jazdenia.......
ale beriem, nedá sa jednoducho a bez definícii povedať čo eśte je alebo už nie je scale..... aj v rámci reálnych expedičiek je veľa prestavieb..... ale v mojom ponímaní beriem za scale auto, ktoré sa blízko podobá reálnemu hlavne proporciami podvozku - kolies - karosérie - váhy...... pre mňa v tomto je najväčší rozdiel nielen vzhľadový, ale hlavne v reálnosti pohybov auta.... lebo ani na žiadnom realnom vytunenom expedičnom aute s ŠPZ som nevidel kolesá priemeru 120-130cm celé trčiace z karosérie s nápravami krížiacimi sa pomaly do pravého uhla.... toto stretnete len v trialových špeciáloch....
beriem to na špeciálny trial...... ale ani tu nie na expedičný trial..... aj v maďarsku sa jazdí s tým aj s tým, ale v odlíšených kategóriach.... nazvaných tuším street a unlimited.... obe kategórie sú definované povinnými a zakázanými prvkami a výbavou.... iste to tu niekde máte v preklade.... ak nie, viem dodať....
defender 90
Land Rover defender D90.... https://www.dropbox.com/sh/g92em49gdyljz6n/AABeUME9f1uVhDlNXjQTYKQZa?dl=0
defender trochu inak... https://www.dropbox.com/sh/y9zzflnjfwhurlx/AAAEuVuzHnDs-oUHcx9G-smTa?dl=0
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Poslaťod murgi » Pon 28. Dec 2015 11:56:14

vyjadrim aj svoj nazor
treba si ujednotit pojmy.
Expedicia je prechadzka prirodou s cielom niekam sa dostat, ci uz auto prejde same , alebo sa mu pomoze (aj rucne). Na expediciach sa nebude nikdy dat spravit aby sa isli v jednej skupine, lebo kazdy jazdi inac, kazdy si jazdu vychutnava inac. ak chces aby jazdili podla nejakych pravidiel budes nuteny za nedodrzanie pravidiel robit postihy a tu uz pride sutaz co je taky CEST, Recon, atd... podotykam, ze nikto z Vas nevydrzi cely den jazdit scale.

pera ak chces aby ti prislo co najviac ludi na akciu musis im nieco ponuknut, minimalne kde maju prespat, kde sa maju najest, napit. nie kazdy chce prejst 200km a byt tam 3 hodky a potom ist domov. a nie kazdy chce byt na suchej strave cely den, navyse ak cestuje aj s detmi.

Ja by som to videl nasledovne. robit expediciu tak ako je a mat v nej aj casti kde sa bude jazdit cisto scale.

Co sa tyka winterky. To je akcia, ktora je podla mna skor tak o stretnuti ludi a trocha pojazdeni, ako expedicia. Lebo na konci roka je problem nieco take spravit nakolko podmienky sa menia kazdym dnom, co sme videli aj tohto roku. Este den pred akciou bolo v kamenolome taky lad, ze bol problem sa udzat na nohach, nie to este jazdit s autami.

K autam poviem iba tolko, kazdy ma inu predstavu o scale aute. Jedine sa zhodneme, ze to maju byt auta co sa podobaju realu. a to su aj scx10 Honcho + nejake doplnky.
mne sa v pravidlach CESt nepaci ze ak mam lexan karoseriu nemozem jazdit street kategoriu, pritom vahovo aj vyzorovo mozem byt ako ABS.
Obrázok užívateľa
murgi

Poslaťod Peter NZ » Pon 28. Dec 2015 15:52:31

Murgi, súhlasím v plnom rozsahu....
- to, čo som písal o pravidlách sa týka toho, ako nasmerovať nových a neznalých.... že ak chcú stavať expedičku a prípadne chcú aj do zahraničia vybehnúť aby vedeli kade sa uberať... tak isto-- ak robia novú stavbu, sú pred voľbou, aby vedeli čo je smer do budúcna....
- podobne lexanky.... nemám problém s lexan karosériou, pokiaľ prejav auta a vodiča je v reále... a takých lexaniek bolo aj na winterke niekoľko.... napokon.... aj nám makeťákom občas dobre padne, ak nám pomôže lepšie prechádzajúca lexanka ..... aj keď, podľa skúseností tvoja V3S je na vyprosťovanie bez konkurencie :-D
defender 90
Obrázok užívateľa
Peter NZ

PredchádzajúciĎalší

Späť na Podnety a pripomienky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia