Winter classic 2015

Celoslovenské expedície organizované skupinou RCexpedition.sk

Re: Winter classic 2015

Poslaťod marcel » Sob 26. Dec 2015 10:53:19

Kukám že vśetci ste Petrovia
Pera : ber to ako stretnutie nás RC nadšencov a taketo akcie je ich pár do roka je o zabave a pojazdení .Každý má svoj štyl v rámci svojic hmožnosti a schopnosti .Môj názor na " ine " ako scail expe autá poznáte
PeterNZ : ked pojdes do madarska daj vediet.pridám sa pozriet chalanov a hlavne inspirovat na peknych modeloch
Petos : vdaka ze aspon niekto spomenul Mercedesa.. re : aj ked nie 8 kola ale 12 kola. ;)
Možno śkoda že bolo menej času na pripravu ešet viac extra divočiny tak ako to jazdievame v partii a že brodenie potokom neabsolvoval nik.. teda okrem posledneho singl videa Petosa
Naposledy upravil marcel dňa Sob 26. Dec 2015 12:43:00, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod pera2008 » Sob 26. Dec 2015 11:51:20

ALL: ide o to, ze aj skutocna expedicia sa ide v kolone. proste jeden stvera kopec, jeden caka na kopci a jeden pod kopcom ( ti co jazdia 1:1 offroad to len potvrdia ). Rozoztupy sa drzia z bezpecnostnych dovodou, nie preto, ze su skupinky. Mozme potom jazdit rally expedicie a bude to nacas. Vytvoria sa timy a rovno aj s navigaciou v terene sa budu musiet useky prejst - treba dost komisarov.
Mne tie nase expedicie pripadaju ako Superkarpata ( rally expedicia ) a ine podobne akcie, kde sa vytvoria skupinky a kazdy si ide vlastnou cestou. Nakoniec sa sice stretneme na jednom mieste, ale zvacsa je to miesto, kde sa vari jedlo a tak. K modelom : proste kto co ma, tak nech s tym jazdi ( ide o zabavu / nie je to sutaz ).
Tu su dovody preco si to myslim:
auta na seba necakaju - trha sa retaz
ak je zle oznacena trasa, tak sa ide mimo trasy :stena:
ak niekto zapadne alebo nieco ine, tak sa spolieha na niekoho, ze mu pomoze, alebo v pripade, ze nema nikoho s navijakom, ci inym prislusenstvom pri sebe, tak musi model preniest v ruke :down:
lahsie sa planuje trasa terenom, ked je pred tebou niekto, kto to presiel - pre menej skusenych je to ako sa ucit v skutocnosti read
ako pozorovatelia ( ti co prekazku presli ) maju moznost pozriet aj ine modely ako sa vysporiadali s prekazkou, zaroven ako publikum podporit ucastnika prekazky, takisto sa aj fotky a videa takto robia lepsie :metal:

Tak ako Craky spomenul, proste si kazdy pride odjazdit svoje a tam to konci, coz podla mna expedicie maju byt o komunite a spolupraci v nej. Ak mna napriklad nema niekto rad, tak ok, pojdem aj posledny v kolone, ale uz ked sa stretneme, tak nech to nejak vizera.
A vytvaranie scale skupiniek a nie scale skupiniek? Mate azda pravidla niekde, co je scale a co nie? Pravidla na trial mame a na expedicie? Pre mna je scale auto to, ktore sa od predlohy lisi tak do 20%.
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod marcel » Sob 26. Dec 2015 12:42:07

Peťo -zorganizuj , urob trate , uřči pravidlá ako sa bude jazdiť a .... hlavne dotiahni na akciu aspoň toľko ľudí a modelov ako sa podarilo organizátorom RCE na Winterke
Niekto pred časom písal že je s organizáciou taketo akcie dosť starosti čo viem aj ja , keď robievam BANBY TRIAL . Ale ten výsledok že ti dôjde 30-40 ľudí ktorí akciu chvalia je nadherný
Čital som že máš v kalendári na 2016 planovánú expe v Košiciach. Takže máš možnosť sa ukázať ..ale to je už na inú tému nie tu v Winter2016.
Obrázok užívateľa
marcel

Poslaťod hollyml » Sob 26. Dec 2015 14:12:12

Len jedna poznamka.
Ja som za scale auta a aj za scale jazdenie, alezaroven simyslim, ze aj lexan moze byt scale. vid. kamilov Jeep.
Co sa tyka skupiniek, nikdy sa nam nepodarilo vytvorit suvislu kolonu a pri takom mnozstve aut sa to asi ani neda a aj keby sa to dalo tak by to 90% zucastnenych hodnotilo ako nudu.

Jazdim aj off 1:1 a zo skusenosti mozem povedat, ze viac ako 5 aut pokope je vela a kolona sa udrziava velmi tazko.

Cisto scale jazdenie sa da robit s mensim poctom aut. Na nasej velkej expedicke sme uz druhy rok zaviedli scale trophy, ktoru jazdi poobede a mala vzdy velky uspech, Ale aj tak sa vytvaraju skupinky ktoresi navzajom pomahaju a iekedy sa premieavaju. Myslim, ze tak je to OK.

PS: v teme treba piisat o teme. Vytvorime preto novu temu "expedicne jazdenie" kde si mozeme pisat pripomienky, rady a navrhy na jazdenie na velkych, malych, scale a dalsich inych expediciach.

Kazdopadne myslim, ze na Winterke sa vsetkym pacilo a nalada bola dobra.
Obrázok užívateľa
hollyml

Poslaťod pera2008 » Sob 26. Dec 2015 14:19:48

suhlasim, nech je na to ine vlakno ( viewtopic.php?f=2&t=1160 ). takisto viem, ze ani nam sa to nepodari, cize nie je to chyba Winterky.
Mex Hilux Truggy
Toyota Landcruiser FJ45 pick up 1963
Rock crawler
Toyota BJ70 SWB
FJ45 Flatbed
Jeep Grand wagoneer 1980
MEX Hilux DABL canopy
Tamiya 4x4 hilux 1981
Tamiya CC-01 Hilux
Traxxas XO-1
FJ cruiser vaterra
Ford F350 HD
Obrázok užívateľa
pera2008

Poslaťod Peter NZ » Ned 27. Dec 2015 0:05:13

Marcel, keď sa dozviem o akcii v maďarsku, ozvem sa ti..... žiadny problém :-)
a brodenie mi nespomínaj.... na jednom úseku som z defíka videl ledva strechu... eśte že je ťažký a nezobrala ho voda a tak napokon vyliezol ..... a ja som si ľahol do potoka miesto neho :-D :-D :-D

trhanie kolóny..... je spôsobené myslím hlavne rozdieľnosťou áut.... s maketovým defíkom ako mal cracatith alebo ja na 95mm kolesách predsa nevieme napredovať na takejto trase rýchlosťou Axial lexaniek s kolesami cez 110mm.... my ich nestíhame a keby nás čakali oni, unudia sa k smrti.... takže ja by som to tak tragicky nebral.... buď nás bude málo a pôjdeme spolu alebo nás bude veľa a roztrhneme sa podľa schopností áut a vodičov.... ja sa rád stretnem s viacerými.... a zajazdím si s podobne ladenými..... a že trasa bola miestami nad schopnosti moje a môjho auta? nevadí..... je to výzva.... auto zničiť nechcem, ale vyvýjať sa k lepším vysledkom dá...... a k tomu je treba skúśať hranice.... :-)

takže... defíka vylepšim..... a seba snáď tiež.... :-D
defender 90
šasi-rc4wd / nápravy-tamiya / RC-FS-GT3C-8kanál
Land Rover defender D90.... https://www.dropbox.com/sh/g92em49gdyljz6n/AABeUME9f1uVhDlNXjQTYKQZa?dl=0
defender trochu inak... https://www.dropbox.com/sh/y9zzflnjfwhurlx/AAAEuVuzHnDs-oUHcx9G-smTa?dl=0
Obrázok užívateľa
Peter NZ

Predchádzajúci

Späť na Celoslovenské expedície by RCexpedition.sk

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia