a tak ja si zas myslím, že vyhral každý kto to skúsil..... aspoň teda mne sa to páčilo.....bolo to uplne iné.... už aj preto, že treba myslieť nielen na to ako prejsť branky, ale veľmi dôležité je správne si navrhnúť poradie bránok podľa vlastností svojho auta.....
dúfam, že tento rok ešte dáme trial.....
Misho.... prideľujem si dobrovoľne hocikoľko trestných bodov za chýbajúcu nadstavbu a ešte ďalšich 1000 za nedokončenú kabínu...... ja sa aj tak teším, źe mám pokope aspoň podvozok tak na 90%......
a to hlavné... bola to super zábava....
Tomáś, ja by som navrhol dať dokopy aspoň základné stavebné pravidlá..... je to tvoje dieťa... tak to necháme na teba.... a postupne doladíme....
v prvom rade.... súhlasím s tým čo si písal.... nie trialové špeciály, ale náklaďáky
- čo sa považuje za Truck? (nad 3,5t ? nad 5t ?)
- stanovil by som aspoň minimálnu šírku... mierka asi nebude celkom ono.. autá majú veľké rozdiely v šírke....
- aké musí byť prevedenie stavby čo sa maketovosti týka? ( podľa mňa náznak maketovosti by mal byť.... aby sa neobjavili lunochody.... ale zas vzhľadom k dostupným dielcom by som povedal źe postačuje realisticky pôsobiaca stavba
- kolesá aby boli zhruba v mierke - samozrejme nejaká odchýlka moźná.... ak bola dvojmontáž tak model by nemusel mať - mne sa síce páči ale komplikuje a predražuje stavbu.....
- kabína spravená rozmerovo podobne ako originál.... ale aspoň na začiatok by som to nehnal do maketova.... aby sme sa trocha rozbehli..... myslím si, že aj tak tu bude viac "maketovo" spravených áut ako v malom triale

- zadná nadstavba..... asi najťažší oriešok.... samozrejme.. origo nadstavba je možná aj na triale.....ale niektoré budú ozaj veľkým hendikepom..... ale myslím že každý stavia zadok samostatne a uchytáva dodatočne na rám.... takže je prípadne možné ho demontovať.... a tak vidím viac možností......
--- musí byť realisticky vyzerajúca nadstavba - valník, plachťák, sklapačka, drevovoz, hasičák, žeriav, nosič rakiet, hovnocuc....... ja neviem čo ešte....
--- môže sa nadstavba na súťaž demontovať a jazdiť vzadu len s podvozkom.......
--- na súťaž je možné použiť aj rovnú plochu povedzme v šírke minimálne kabina a v dĺžke rámu podvozka....
- ako s použitím pomôcok k jazde? najazdové plechy, naviják atď?
súťažné pravidlá..... v zasadesa mi páćilo tak ako sme jazdili.... bodovanie sa doladí časom... chce to isto pár pretekov...
kategórie..... ponechal by som len podľa náprav.... zatiaľ sú myslím len 2 a 3 nápravy.... to by mohlo isť aj spolu....
viem, nič som týmto nevyriešil..... ale možno som nadhodil témy, ktoré mne pripadajú, že by sme ich mali dohodnúť alebo určiť, lebo by mohli byť príčinou nezhôd.....
takže .... za mňa zatiaľ asi toľko.... teším sa na ďalší pretek....